AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Απρ 2018

Κατρακάζος: Να ενισχυθούν με προσωπικό οι τέσσερις πύλες εισόδου στη Σάμο

 
Για ελλείψεις προσωπικού στις τέσσερις πύλες εισόδου στη Σάμο κάνει λόγο ο αντιπεριιφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος.
 
Ειδικότερα, σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κατρακάζος σημειώνει:
 
"Η επέκταση και στο 2018 του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visa από τις Αστυνομικές Αρχές κατά την είσοδο στη χώρα μας (gate visa) πολιτών τρίτων χωρών για ολιγοήμερη παραμονή, αναμφισβήτητα αποτελεί θετική εξέλιξη.
 
Όμως εξετάζοντας κανείς την πραγματικότητα θα δει ότι δε δικαιολογούνται οι υπέρμετροι πανηγυρισμοί. Το μέτρο αυτό στην πράξη αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό στο σύνολο των τουριστών που μας έρχονται από τη γείτονα χώρα. Το 2018 από τους 50.000 επισκέπτες ΜΟΝΟ 3.245 ήρθαν με τέτοια visa. Δηλαδή ποσοστό περίπου 6% του συνόλου. Ο κύριος όγκος αφορά προξενικές θεωρήσεις και πράσινα διαβατήρια που δε χρειάζονται θεώρηση. Οι χιλιάδες θεωρήσεις που κατάφερε το προξενείο μας στη Σμύρνη, στο οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, έφεραν και τους χιλιάδες επισκέπτες.
 
Όμως είμαστε υποχρεωμένοι, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να εκφράσουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και μέσων στις πύλες εισόδου του νησιού μας, ειδικά σε ό,τι αφορά τα τελωνεία, ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή τους λειτουργία. Ήδη από 21/3/18 έχουμε απευθυνθεί με έγγραφό μας, χωρίς να πάρουμε μέχρι σήμερα απάντηση, στην ΑΑΔΕ και τον διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή, ζητώντας άμεση ενίσχυση με προσωπικό στις τέσσερις πύλες εισόδου.
 
Αναγκαία είναι και η ενίσχυση της Αστυνομίας με προσωπικό, αλλά και η δημιουργία επιπλέον θέσεων ελέγχου-γραμμών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 
Φαινόμενα επισκεπτών να περιμένουν αμέτρητες ώρες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες γκρεμίζουν κάθε προσπάθεια και κάθε θετική απόφαση.
 
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν ανάλογα" τονίζει ο αντιπεριιφερειάρχης Σάμου.