AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Απρ 2018

Ξεχώρισαν στους αιγαιοπελαγίτικους αγώνες οι μικροί σκακιστές του "Μέλισσου"!

 
Τη δεύτερη θέση στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στο σκάκι, στο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, κατέκτησε η ομάδα του Σκακιστικού Συλλόγου Σάμου "Μέλισσος".
 
Διαβάστε πώς περιγράφει την επιτυχία αυτή ο επικεφαλής της ομάδας, Δημήτρης Δαγκλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημειώνει:
 
"Η ομάδα μας επέστρεψε από την όμορφη Λέρο όπου είχε μετακινηθεί για να λάβει μέρος στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2018 (10-14 Απριλίου). Στις αποσκευές της, το Κύπελλο της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων. Στόχος λοιπόν επετεύχθη. Αν και πάντα στοχεύουμε στη κορυφή, η ανωτερότητα της ομάδας του Ιππότη ήταν φανερή.
 
Συγχαρητήρια στον Σπύρο, στον Άγγελο και σε όλους έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη και την ταχεία πρόοδο του αθλήματος στη Ρόδο. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Ιππότης κατέκτησε την πρώτη θέση και στις 3 διοργανώσεις που συμμετείχε (ΠΟΑ-Κύπελλο-Νεανικά).
 
Η ομάδα μας στη σύνθεσή της είχε συνολικά 16 αθλητές, 11 εκ των οποίων ηλικίας 6-16 ετών! Η αποστολή συνολικά μαζί με τους συνοδούς ήταν 23 άτομα. Η φιλοξενία εξαιρετική, τόσο από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου, Crithoni Palace, όσο και από τους κατοίκους της Λέρου. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων άρτιος και οι διαιτητές με επικεφαλής τον Μιχάλη άψογοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στο Πέτρο Καρναχωρίτη και την οικογένεια Ασβεστά. Σίγουρα θα επιστρέψουμε και για τις καλοκαιρινές μας διακοπές!
 
Στα αγωνιστικά τώρα ξεκινήσαμε με δύσκολο αντίπαλο (Σαντορίνη) και κάπως μουδιασμένοι. Ισοπαλία 3-3 στα νεανικά και ήττα 7,5-2,5 στο ΠΟΑ. Στα παιδιά είχαμε μάλιστα 3 αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την ομάδα! Στο ΠΟΑ δεν επιβεβαιώθηκε σχεδόν κανένα αποτέλεσμα από αυτά που είχαμε υπολογίσει και έτσι χάσαμε ξεκάθαρα. Στο ύψος τους στάθηκαν ο Δημήτρης και η Μαρία οι οποίοι κέρδισαν, ενώ ο Χρήστος απέσπασε σπουδαία ισοπαλία απέναντι σε έναν σπουδαίο αθλητή (Φρεντζάς Π. 2300 ΕΛΟ). Γνωρίζαμε ότι πιθανότατα αυτός ο αγώνας θα έκρινε και την 3η θέση, καθώς οι ομάδες της Ρόδου και την Ικαρίας θα πολεμούσαν μεταξύ τους για την 1η θέση.
 
Δεύτερος γύρος με το φαβορί Ιππότη. Χάσαμε δίκαια 5-1 στο νεανικό με την Ελευθερία να πετυχαίνει τη μοναδική μας νίκη. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Ελευθερία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη σκακιέρα των νεανίδων, καθώς τερμάτισε αήττητη και κέρδισε την πρόκριση στα τελικά στο Ρίο. Δίκαιη και η ήττα στο Ομαδικό, με τον Γιάννη όμως να καταφέρνει σπουδαία νίκη επί ισχυρότατου αντιπάλου (Ιλαντζής Σ. 2054 ΕΛΟ). Στο κύπελλο αγωνιστήκαμε με την ομάδα της Λέρου, όπου επιβληθήκαμε με 3,5-0,5 και περάσαμε στα ημιτελικά.
 
Τρίτος γύρος στα νεανικά με τη Λέρο, η ομάδα βρέθηκε σε καλή μέρα και επιβλήθηκε με 4-2.Ο Αίαντας και ο Νίκος πέτυχαν μάλιστα τις πρώτες τους νίκες σε επίσημο τουρνουά. Στο ΠΟΑ και πάλι με τη Λέρο νίκη με 7,5-2,5. Σημαντική η νίκη της Δήμητρας στην γυναικεία μάλιστα σκακιέρα!
 
Τέταρτος γύρος με τον εκπρόσωπο της Χίου, τον όμιλο της Καλλιμασιάς. Στο νεανικό νίκες σε όλες τις σκακιέρες με τη Σταματία, η οποία, αν και ξεκίνησε το σκάκι πριν λίγους μήνες, να πετυχαίνει την πρώτη νίκη της σε επίσημους αγώνες. Νίκη και στο ΠΟΑ απέναντι στη Χίο με 8-2 και τον Στέφανο να μπαίνει τελευταία στιγμή στην 4η (!) σκακιέρα και μαζί με τον Σταμάτη και τον Θανάση να βοηθούν με τις νίκες τους.
 
Στο Κύπελλο αντιμετωπίσαμε την Ικαρία, η οποία απέδειξε την ανωτερότητά της, αν και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Οι αγώνες με τον Βασίλη, τον Κώστα και τα άλλα παιδιά πάντα είναι ένα μάθημα για εμάς.
 
Μικρός τελικός λοιπόν για το Κύπελλο με την ομάδα της Σαντορίνης. Η ομάδα στήθηκε με σκοπό να “χτυπήσει” τις νίκες σε 2η και 3η σκακιέρα και να της λείπει μια ισοπαλία στην 1η ή 4η. Το πλάνο αρχικά δούλεψε, με τον Γιάννη μάλιστα να πετυχαίνει σπουδαία νίκη στο τουρνουά επί της πρώην πρωταθλήτριας γυναικών κυρίας Κοντού! Τελικό αποτέλεσμα 2-2, με την ομάδα μας να χάνει την 3η θέση από το κριτήριο του Βερολίνου (προκρίνεται η ομάδα η οποία στη πρώτη σκακιέρα παίζει με μαύρα).
 
Φτάσαμε λοιπόν στον πέμπτο και τελευταίο γύρο να αντιμετωπίζουμε την ομάδα της Ικαρίας με σκοπό να ξεπεράσουμε στη τελική βαθμολογία αυτή της Λέρου, η οποία αντιμετώπιζε το φαβορί Ιππότη. Αν και βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, η ομάδα έδειξε μαχητικότητα και ωριμότητα. Ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2, ενώ στην 5η σκακιέρα είχαμε ισοπαλία. Με το σκορ στο 2,5-2,5 παρακολουθούσαμε και το αποτέλεσμα του ζευγαριού Ρόδος-Λέρος. Η αποκάλυψη του τουρνουά, ο Μελέτιος, κέρδισε όπως και η Γαβριέλα. Τελικό σκορ για τους αντιπάλους μας 4-2. Αυτό σήμαινε ότι και η ισοπαλία μάς αρκούσε για τη 2η θέση, καθώς στο μεταξύ μας είχαμε κερδίσει τη Λέρο. Ο Σωτήρης βοήθησε σε αυτό, καθώς σιγούρεψε τον μισό βαθμό και έτσι καταφέραμε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του συλλόγου μας.
 
Στο ΠΟΑ απέναντί μας η Ικαρία επιβλήθηκε με ευρύ σκορ. Ο Βαγγέλης όμως κατάφερε να προβάλλει ισχυρή αντίσταση στην πρώτη σκακιέρα και ήταν η παρτίδα που μετά από 4+ ώρες έκλεισε το τουρνουά!
 
Στο παράλληλο όπεν τουρνουά Αιγέας ο νεαρότερος σκακιστής του τουρνουά ο 6χρονος Κωνσταντίνος έπαιξε εξαιρετικά και έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες τερματίζοντας 4ος σε ισοβαθμία με τον 3ο! Ελάχιστα πιο πίσω ο Στέφανος, ο οποίος στον τελευταίο γύρο έπαιζε και αυτός για την κατάκτηση μεταλλίου.
 
Συνολικά η παρουσία μας κρίνεται επιτυχημένη, καθώς, όχι μόνο βρεθήκαμε στη 2η θέση στο Νεανικό, αλλά κυρίως γιατί καταφέραμε να χαρούμε τους αγώνες. Παίξαμε, γελάσαμε, φάγαμε, διασκεδάσαμε, ανεξάρτητα της ηλικίας μας.
 
Στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να καθιερωθούμε στις πρώτες θέσεις των νεανικών, αλλά και να ανεβούμε ψηλότερα στο ομαδικό. Η βελτίωση των αθλητών μας ήταν εμφανής και είμαστε σίγουροι ότι μπορούν ακόμα καλύτερα! Οι ελλείψεις σε 3 βασικές σκακιέρες (γυναικεία, εφηβική έως 20 και έως 16 ετών) στο μέλλον θα αποδειχθούν η δύναμή μας, καθώς τα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτές αποκτούν σημαντικές εμπειρίες αγωνιζόμενοι με πάντα μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά της ομάδας, αλλά και στους γονείς, που στηρίζουν την προσπάθειά τους. Την ομάδα την αποτελούν όλοι οι αθλητές του συλλόγου και όχι μόνο αυτοί που ακολούθησαν την αποστολή. Χάρη σε αυτούς η αγωνιστική ομάδα ανεβαίνει επίπεδο κάθε χρόνο.
 
Ευχαριστούμε τον καθένα που έχει προσφέρει στον σύλλογο από το πόστο του. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να προσφέρουμε κάτι παραπάνω και να βελτιωνόμαστε.
 
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τον συνεργάτη μας, προπονητή και φίλο μας Στέλιο Χαλκιά.
 
Για του χρόνου σχεδιάζουμε μια έκπληξη για τους φίλους του αθλήματος στη Σάμο και γι' αυτό χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο τη στήριξή σας" καταλήγει ο Δημήτρης Δαγκλής.
 
Δείτε εικόνες από τους αγώνες των αγοριών και κοριτσιών του "Μέλισσου"!
 



Φωτογραφίες: Σκακιστικός Σύλλογος Σάμου "Μέλισσος"