AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Απρ 2018

Η "Δράση" για την απόφαση του ΣτΕ περί ελεύθερης μετακίνησης προσφύγων


Ως "δικαίωση" της παράταξής τους θεωρούν οι υπεύθυνοι της "Δράσης" την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία δίνεται το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης χωρίς περιορισμούς εντός της ελληνικής επικράτειας στους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Δράση-Ενότητα-Προοπτική", "οι εξελίξεις στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο εντός Ελληνικής Επικράτειας και όχι υποχρεωτικής παραμονής, αναμονής εκδίκασης στα νησιά μας, μας δικαίωσαν με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Σε αγαστή συνεργασία με δικηγόρους του νησιού μας και εμπλεκόμενους φορείς σε δελτίο τύπου μας από τον Οκτώβριο 2016 επιβεβαιώνεται και υπενθυμίζεται ότι είχαμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο της 30-09-2016 ότι είναι μη σύννομη μια τέτοια απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και ότι ο δήμος πρέπει να προσφύγει δικαστικά κατά αυτής. Κάτι που δεν έγινε.

Το πέτυχαν όμως οι δικηγορικοί σύλλογοι των αδικημένων 5 νησιών ομόψυχα συνεργαζόμενοι πραγματικά για το καλό του τόπου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία αυτή.

Όπως απεδείχθη οι Ελληνικές αρχές έκριναν και καθορίζουν την τύχη των  νησιών μας έως τώρα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Εκπρόσωπο της  Κομισιόν χθες ότι δηλαδή "εναπόκειται στις ίδιες τις ελληνικές αρχές να αποτιμήσουν τις όποιες πιθανές επιπτώσεις της απόφασης αυτής" του ΣτΕ.

Παρά τις όποιες υπεκφυγές λοιπόν στο όνομα της λεγόμενης «συμφωνίας» που έτσι κι αλλιώς καταστρατηγείται από την γείτονα χώρα και  την άβουλη δημοτική αρχή, οι κάτοικοι των νησιών μας δικαιώθηκαν".

Δημοσίευση στο My Samos Blog, www.my-samos.blogspot.com