AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Απρ 2018

Τιμητική βράβευση αριστούχου Σαμιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ο Σαμιώτης Γιάννης Ταχτέρης βραβεύτηκε ανάμεσα στους "Πρώτους εκ των Πρώτων" απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η βράβευση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Με το πρόγραμμα αυτό επιβραβεύονται κάθε χρόνο οι αριστούχοι απόφοιτοι που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2016-2017 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα από τον νομό Σάμου και το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, ο Γιάννης Ταχτέρης εισήχθη με αριθμό μορίων 18.825 στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στο νομό Σάμου διακρίθηκαν 3 μαθητές σε 11 σχολεία.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "η σημερινή βράβευση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους για την ανάγκη να επιστρέψει η κοινωνία και η οικονομία μας στις δημιουργικές αξίες της ζωής, που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες. Αξίες που πασχίζουμε να κρατούμε ζωντανές και να χαρακτηρίζουν και το δικό μας Οργανισμό και τους ανθρώπους της Eurobank, όπως της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και επιβράβευσης, της εργατικότητας και του ήθους, της δημιουργικότητας και των ευκαιριών σε όλους, της ομαδικότητας, και της αλληλεγγύης".

Υπογράμμισε επίσης ότι "κορωνίδα και βασική εθνική μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η Παιδεία, ώστε να μη σπαταλάμε το ανθρώπινο κεφάλαιο, τη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας μας. Προσωπικά πιστεύω στο θεσμό της αριστείας, ως βασική κοινωνική αξία, ως κρίσιμο κινητήριο μοχλό άμιλλας και δημιουργίας στην επιχειρηματικότητα, την επιστήμη, την ακαδημαϊκή ζωή, τις τέχνες, την επαγγελματική πορεία και τον αθλητισμό. Η επένδυση στην Παιδεία προϋποθέτει πολιτική που να υπηρετεί ένα όραμα: Κανένα ταλέντο, καμία αξία να μη χάνεται".