AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Απρ 2018

Ιστορικές εκδόσεις για τη Σάμο παρουσιάστηκαν στην Αθήνα


Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις που καλύπτουν τη μακρά περίοδο από την Ηγεμονία και μέχρι τα πρώτα έτη από την ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα παρουσίασαν τη Δευτέρα στην Αθήνα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, οι εισηγητές – Νίκος Καραπιδάκης, Χρίστος Λάνδρος, Σοφία Λαΐου, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Διονύσης Χουρχούλης και Αγγέλα Χατζημιχάλη- αναφέρθηκαν στη "συστηματική δουλειά των Γ.Α.Κ Σάμου και ειδικότερα στο ερευνητικό και αρχειακό έργο του Χρίστου Λάνδρου, στο καθεστώς αυτονομίας και στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά του συμφραζόμενα, στη σημασία και τη λογική που διέπει τη θεματική σειρά των πολιτικών βιογραφιών που εκδίδει το Ίδρυμα της Βουλής, στην προσωπικότητα και τον βίο του Θεμιστοκλή Σοφούλη, και τέλος, στη σπουδαία και πολυσχιδή δράση που εκπονείται εδώ και χρόνια με μόχθο και μεράκι από τους συντελεστές των Γενικών Αρχείων της Σάμου".

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Νίκη Μαρωνίτη, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Νίκος Καραπιδάκης, πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και η Μαριέττα Μινώτου, διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, ενώ στο τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά εδέσματα.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής Σάμου και πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της βουλής, Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης τον πρόεδρο της βουλής.

Ο κ. Σεβαστάκης δήλωσε σχετικά: "Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη  Σάμο αποτελούν ισχυρό ιστορικό, ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο για τα νησιά μας, για τον ελληνικό πολιτισμό".