AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Απρ 2018

Απεγκλωβισμό των προσφύγων από τη Σάμο ζητά η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ



Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Σάμο ζητά η Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε στο νησί.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κ.Κ.Ε. στη Σάμο, "η αύξηση και πάλι των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και το ενδεχόμενο αυτές να συνεχιστούν, δημιουργούν έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες στους κατοίκους του νησιού μας. Η κατάσταση έχει ήδη φτάσει στο απροχώρητο με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι και στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης). Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις για πρόσφυγες και κατοίκους. 

Πολύ περισσότερο αν συνδυαστεί με την ένταση που καλλιεργείται στο Αιγαίο από την επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή μας, στους οποίους συμμετέχουν οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν τώρα δραστικά μέτρα:

Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας να γίνεται από εδώ και στο εξής η κατάθεση και η εξέταση του ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου.

Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης 

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα , τους λαϊκούς φορείς να δυναμώσουν:

Την αλληλεγγύη τους στα θύματα των πολέμων

Την πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους".