AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Απρ 2018

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από το πρωί της Παρασκευής 20/4

Φωτογραφία: Manolis Marg
 
Τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησής της, η οποία λήγει στις 6 το πρωί της 20ής Απριλίου, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Αυτό σημαίνει ότι από την Παρασκευή τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά.
 
Η ΠΝΟ συνήλθε την Πέμπτη προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση από τις δύο συνεχόμενες, Τετάρτη και Πέμπτη, 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της, με αφορμή το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτων κρατών, καθώς και για τα υπόλοιπα "φλέγοντα" προβλήματα του κλάδου, "με αιχμή του δόρατος τις ειδικές μειωμένες συνθέσεις και την υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας".\
 
Η Ομοσπονδία "εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι οι ναυτεργάτες δεν σκύβουν το κεφάλι".
 
"Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινίσεις του κ. υπουργού, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω αγωνιστική μας πορεία.
 
Οι δύο συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μας ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ και σηματοδοτούν την έναρξη νέων αγώνων. Από τους ιδίους τους κυβερνώντες και την εργοδοτική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκειά τους...
 
Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τον κ. υπουργό για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις ποίκιλες δηλώσεις και δεσμεύσεις του" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΝΟ.
 
ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://my-samos.blogspot.gr