AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Απρ 2018

Εγκαταστάθηκε η πρώτη πρέσα απορριμμάτων στη Σάμο


Ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία της πρώτης πρέσας απορριμμάτων στην πόλη της Σάμου.
 
Η πρέσα έχει εγκατασταθεί πίσω από το πρώην ξενοδοχείο "Ξενία" και είναι διαμορφωμένη ώστε να δέχεται απορρίμματα 12 κάδων, τα οποία τα μετατρέπει με το πρεσάρισμα στο ένα τέταρτο του όγκου τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται χώρος αλλά και χρόνος για την μεταφοράς τους στο Χ.Υ.Τ.Α.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για τη λειτουργία της ανακύκλωσης στο νησί μετά και την τοποθέτηση των μπλε κλάδων.

Οι επιχειρηματίες της πόλης έχουν δει με θετικό μάτι την πρωτοβουλία καθώς μπορούν να μεταφέρουν στην πρέσα τις άδειες κούτες εξοικονομώντας χρόνο για την μεταφορά στον ΧΥΤΑ αν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες ή χώρο στους κάδους που υπήρχαν στην συγκεκριμένη περιοχή οι οποίοι γέμιζαν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους περιοίκους.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρέσα δέχεται πάσης φύσεως απορρίμματα και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα με το πάτημα απλά ενός κουμπιού. Επίσης υπάρχει ειδική λυχνία που ανάβει για να προειδοποιήσει ότι η πρέσα είναι γεμάτη και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Ανάλογα με την εμπορική κίνηση η πρέσα μπορεί να μεταφερθεί στον ΧΥΤΑ για άδειασμα ανά τρεις η πέντε ημέρες.

Στόχος του Δήμου είναι να τοποθετηθούν και άλλα τέτοια μηχανήματα σε όλο το νησί προς εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών.

Πηγή: Era-Aegean.gr