AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Απρ 2019

Διαψεύδει το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου "Ο Άγιος Παντελεήμων" διαψεύδει τη σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο που αναφέρει ότι έκλεισε η παιδιατρική κλινική.

Αναλυτικά η διοίκηση δηλώνει τα εξής:

"Σε απάντηση της σημερινής ανακριβούς και ψευδούς ανακοίνωσης του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου πληροφορούμε κατηγορηματικά και υπεύθυνα τη Σαμιακή Κοινωνία ότι ο εν λόγω Σύλλογος από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα είναι γνώστης λεπτομερώς και με ακρίβεια όλων των ενεργειών της Διοίκησης και των αρμοδιοτήτων της και ότι η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί, παρά τις ελλείψεις της και θα συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία".

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά  προς τον υπουργό Υγείας με θέμα την πλήρωση των κενών θέσεων παιδιάτρου στο Νοσοκομείου Σάμου.

Η αναφορά περιλαμβάνει το αίτημα της άμεσης τακτοποίησης του ζητήματος, καθόσον "για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι επάλληλες προκηρύξεις θέσεων καθίστανται άγονες, ο υπηρετών επικουρικός παιδίατρος, απέσυρε την συμμετοχή του από την διεκδίκηση μόνιμης θέσης και στη συνέχεια παραιτήθηκε από την θέση του και επίσης η νέα προκήρυξη σε θέση Διευθυντή Παιδιατρικής βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα η παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Σάμου να συγκροτείται  από μία μόνο παιδίατρο". 

Την αναφορά συνοδεύει, η αντίστοιχη επιστολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά στην αναφορά περιέχονται τα εξής:

"ΑΝΑΦΟΡΑ

-Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Μακροχρόνια έλλειψη παιδιάτρων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων»

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτριος Σεβαστάκης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας, αναφορά με την επιστολή του Διοικητή του Νοσοκομείου σχετικά με την Απουσία Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. 

Στην επιστολή καθίσταται ξανά γνωστή η έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς και το ότι η απουσία της μοναδικής παιδιάτρου του Νοσοκομείου με αναρρωτική άδεια δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τόσο του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου όσο και της Μαιευτικής Κλινικής και ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 1 Απριλίου 2019
Ο καταθέτων Βουλευτής
Δημήτριος Σεβαστάκης"

Με τη σειρά της, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ επισήμανε ότι "το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αποτελεί σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δυστυχώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του, Σταύρου Τάσσου, έκανε παρέμβαση στο γραφείο του Υπουργού Υγείας ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε λεπτό χωρίς παιδιίατρο το νησί και βέβαια να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό οι απαραίτητες θέσεις παιδιάτρων για το Νοσοκομείο.

Η απάντηση από το γραφείο του υπουργού ήταν ότι προσπαθούν για την άμεση κάλυψη του κενού και την επαναλειτουργία της κλινικής και επανέλαβαν ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις παιδιάτρων.

Ο λαός να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να παλέψει μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την άμεση κάλυψη και επαναλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής καθώς και για την πλήρη στελέχωσή της καθώς και όλου του νοσοκομείου.

Να μην επιτρέψει η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται και στην υγεία να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του και των παιδιών του.

Να βάλει φρένο με την πάλη και την ψήφο του προτάσσοντας τις δικές του σύγχρονες ανάγκες."

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου αναφέρει τα ακόλουθα για το θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου:

"Μία αρνητική εξέλιξη, αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, που είχαμε επανειλημμένα επισημάνει έγινε πλέον γεγονός. 

Τόσο το ΕΚ Σάμου, όσο και οι σύλλογοι εργαζομένων στο Νοσοκομείο με ανακοινώσεις, έγγραφα, παραστάσεις στις αρμόδιες δομές υγείας και στον Διοικητή του Νοσοκομείου προβλέπαμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου οδηγεί στο κλείσιμο της Παιδιατρικής και όχι μόνο καθώς μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι κλινικές από την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων.  

Ζητήσαμε επανειλημμένα την αλλαγή του οργανογράμματος του Νοσοκομείου, που έγινε με τις συνθήκες που επικρατούσαν πολλές δεκαετίες πριν και που φυσικό επόμενο ήταν να μην περιλαμβάνει σήμερα απολύτως απαραίτητες ειδικότητες γιατρών όπως για παράδειγμα γαστρεντερολόγου, ενδοκρινολόγου κλπ   

Την κυβέρνηση, όμως, δεν την νοιάζει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά πως θα περικόψει δαπάνες από την υγεία. Δεν την νοιάζει να εκσυγχρονίσει το Νοσοκομείο Σάμου αφού υπάρχουν ιδιώτες γιατροί και ιατρικά κέντρα, είτε στη Σάμο είτε στην Αθήνα και αλλού που με το «αζημίωτο θα μας καλύψουν». Και άμα δεν έχεις χρήματα να πεθαίνεις στη ψάθα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Υγείας  για τις εγκληματικές τους ευθύνες,  που οδήγησαν στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου, ενώ απειλείται με κλείσιμο και η Μαιευτική Κλινική. Εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Απαιτούμε στελέχωση των κλινικών με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό σήμερα. Σε περίπτωση τραγικών συνεπειών τους καθιστούμε υπεύθυνους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κήρυξη πεντάωρης στάσης εργασίας 10πμ-3μμ τη Τρίτη 9 Απρίλη από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. 

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το Σαμιακό λαό να συμμετέχουν μαζικά  στη συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην πορεία προς την Πλατεία Πυθαγόρα".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com