AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Απρ 2019

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στη Σάμο


Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στη βόρεια Σάμο. 

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκτεταμένη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ, η οποία προκλήθηκε από αγωγό παραλαβής καυσίμων που έσπασε.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και η ομάδα επιφυλακής αντιμετώπισης ρύπανσης έλαβε τις θέσεις της, όπως ανέφερε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στον αυτόνομο σταθμό παραγωγής Σάμου της ΔΕΗ.


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η διεύθυνση του εργοστασίου πραγματοποιεί ασκήσεις για τη βελτίωση της ετοιμότητας του προσωπικού αλλά και της περαιτέρω εκπαίδευσής του.

Η άσκηση έγινε εντός του προβλεπόμενου χρόνου αντίδρασης και βοήθησε στην καταγραφή βασικών συμπερασμάτων για την καλύτερη δυνατή και άμεση επέμβαση του προσωπικού.

Αμέσως μετά το πέρας της άσκησης ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ, Δημήτρης Ζαφείρης, που ήταν υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της άσκησης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ετοιμότητα του προσωπικού.

Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει έγκαιρη επέμβαση σε ένα περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης καθώς όπως είπε είναι το ίδιο με την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς που απαιτεί πολύ γρήγορους χειρισμούς. "Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο", δήλωσε, εξηγώντας τους λόγους των συχνών ασκήσεων ετοιμότητας του προσωπικού του εργοστασίου.

Πηγή: VoreioAigaio.ert.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com