AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Απρ 2019

Οι θέσεις της "Ανατροπής" για την αναβάθμιση του αθλητισμού στην ανατ. Σάμο


Τις θέσεις της για την αναβάθμιση της παιδείας στη Σάμο παρουσίασε η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι  της παράταξης, "οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Δήμο Ανατολικής Σάμου μπορούν να χαρακτηριστούν ανεπαρκείς και δυσλειτουργικές. Τα παράπονα των αθλητικών συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών που θέλουν να αθληθούν είναι πολλά. Πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι παρατημένες και, όταν ο Δήμος ασχολείται με αυτές, τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει προγραμματισμός και τεχνογνωσία για τις αναγκαίες επιδιορθώσεις ή τις νέες κατασκευές.

Η "Ανατροπή" κατατάσσει τον αθλητισμό στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός της. Πρέπει όλες οι αθλητικές υποδομές να είναι λειτουργικές, επαρκείς και διαθέσιμες, ώστε να έχουν οι πολίτες πρόσβαση στην άσκηση και στην άθληση. Τα τελευταία χρόνια πολλά αθλητικά σωματεία έχουν πανελλαδικές διακρίσεις και με την σωστή οργάνωση και στήριξη του Δήμου μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Ας μην παραγνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας έντονα αναπτυσσόμενος οικονομικός κλάδος, από τον οποίο μπορεί η Σάμος να επωφεληθεί πολλαπλά. 

Η "Ανατροπή", με υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, βάζει τέλος στα μέχρι τώρα προβλήματα και αξιοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους αθλητικούς φορείς, εργάζεται στοχευμένα για να εξασφαλίσει τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές για όλους. Προτεραιότητα έχουν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν και άλλες αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις όπου τυχόν δεν υπάρχουν.

Οι δεσμεύσεις μας είναι οι εξής:

1. Συντήρηση και απαραίτητες εργασίες στα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρων, ώστε να γίνουν όλα κατάλληλα, ασφαλή και επισκέψιμα από θεατές.

2. Άμεσες επισκευές στα κλειστά γυμναστήρια, προκειμένου όλα να καταστούν πλήρως λειτουργικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις: έλεγχος και επιδιόρθωση στέγης, παρκέ, λειτουργικότητα αποδυτηρίων, ζεστό νερό, συντήρηση χώρων και υλικών, λειτουργία κλιματισμού, τηλεφωνικές γραμμές, τήρηση προϋποθέσεων ασφαλείας και παροχή των απαραίτητων μέσων ασφαλείας, όπως απινιδωτές κτλ.

3. Οργανωμένη και σωστή λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων, με βασικές προτεραιότητες τον τακτικό καθαρισμό και την φύλαξή τους.

4. Ενίσχυση και προώθηση του μαζικού αθλητισμού με ενημερωτικές και αθλητικές δράσεις.  Πρέπει όλοι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να θέλουν και να μπορούν να αθληθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

5. Εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων αθλητισμού για άτομα με προβλήματα υγείας, ειδικές ανάγκες και τρίτης ηλικίας. 

6. Κατάλληλα έργα και διαμόρφωση στο Στάδιο του Βαθέος, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για αγωνίσματα στίβου.

7. Αποπεράτωση εργασιών και λειτουργία του υπάρχοντος και ανενεργού κολυμβητηρίου στο Πυθαγόρειο και μελέτη δημιουργίας νέου στο Κοκκάρι, αξιοποιώντας τη παρεχόμενη ενέργεια (θέρμανση νερού) από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

8. Χρηματοδότηση σωματείων και ειδική χρηματοδότηση, όταν τα σωματεία αυτά συμμετέχουν σε υψηλές αγωνιστικές κατηγορίες, που κατ’ επέκταση διαφημίζουν και προωθούν το νησί μας.

9. Διεκδίκηση και οργάνωση αθλητικών διοργανώσεων. Τέτοιες διοργανώσεις μπορεί να είναι: Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες, κολύμβηση, τρίαθλο, καταδύσεις, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, ορεινή ποδηλασία, αναρριχήσεις, αγωνίσματα κλειστού χώρου, wind surfing κλπ). Στόχος είναι η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και της ομορφιάς του τόπου, αλλά και η οικονομική και τουριστική εκμετάλλευση".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com