AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2019

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο


Τις τοποθετήσεις της στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Σάμου κοινοποίησε στους πολίτες η "Λαϊκή Συσπείρωση", η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε.

Οι υπεύθυνοι της παράταξης αναφέρουν καταρχήν ότι "ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου,  Κώστας Τζίχας, δέχτηκε απρόκλητη υβριστική και απειλητική επίθεση κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιληνιών, με αφορμή την τοποθέτησή του για τη μεταφορά του νερού από τη γεώτρηση της «Στεφάνας» στο χωριό.

Το θέμα τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση, όπου παρουσιάστηκε μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει σχετική χρηματοδότηση. 

Αντ’ αυτής έγινε προφορική πρόταση από τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου ότι το έργο μπορεί να γίνει…. με 15000 ευρώ, από το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, πρόταση την οποία, παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, δεν υποστήριξαν ούτε οι Τεχνικές Υπηρεσίες".

Στην τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογραμμίστηκε ότι «ενώ ζητείται η έγκριση της μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, το έργο θα εκτελεστεί με άλλο αδιευκρίνιστο τρόπο. Συμφωνούμε ότι πρέπει να υδροδοτηθεί το χωριό και από τη συγκεκριμένη γεώτρηση , αλλά όχι με τέτοιο αυθαίρετο και πρόχειρο τρόπο».

Για την πρόταση εκφράστηκαν εύλογες αντιρρήσεις και ενστάσεις και από άλλους δημοτικούς συμβούλους, όμως ο πρόεδρος του Τ.Σ Μυτιληνιών σηκώθηκε, πλησίασε τα έδρανα της Λαϊκής Συσπείρωσης και χτυπώντας τα χέρια σ’ αυτά απείλησε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης «να μην τολμήσει να ξαναέρθει στο χωριό».

Στις διαμαρτυρίες του Κώστα Τζίχα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασε την συμπεριφορά του προέδρου των Μυτιληνιών, ενώ στη συνέχεια από τη Λαϊκή Συσπείρωση έγινε η παρακάτω δήλωση: «Γι’ αυτό που συνέβη προηγούμενα, τεράστιες ευθύνες έχει η δημοτική αρχή και το προεδρείο. Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με εισηγήσεις ανεύθυνες, πρόχειρες και αυθαίρετες. Η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει το δήμο στον αυτόματο πιλότο. πριμοδοτεί προεκλογικές μεγαλοστομίες και εξαγγελίες και δεν φέρνει συγκεκριμένη εισήγηση όπως έχει υποχρέωση. Ανέχεται να υβρίζονται και να απειλούνται δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι, γιατί προσπαθούν να έχουν μια σοβαρή προσέγγιση στο θέμα και δεν ενδίδουν στη προεκλογική σκοπιμότητα του προέδρου και αυτών που τον ενθαρρύνουν και τον υποστηρίζουν.

Καταδικάζουμε όλη αυτή τη πρακτική και καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του».

- Σειρά επίκαιρων ερωτήσεων κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση , ζητώντας γραπτές απαντήσεις. Οι ερωτήσεις είναι οι παρακάτω:

"ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Το δημοτικό συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε την ανάκληση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη μετατροπή των συμβάσεων των πρώην συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Από τη πλευρά μάλιστα των εργαζομένων επιδείχθηκε μετριοπάθεια και κατανόηση για την εκπλήρωση υποχρεώσεων του δήμου απέναντί τους γεγονός που μαρτυρά τη καλή θέληση και τη διάθεση συνεννόησης. Παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί  και καθυστερεί απαράδεκτα την τακτοποίηση των εργαζομένων.

Ζητάμε την άμεση  εργασιακή τους τακτοποίηση με τα προβλεπόμενα από το νόμο και τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Επανερχόμαστε μετά από την ερώτηση που καταθέσαμε στη τελευταία συνεδρίαση (και απάντηση δεν πήραμε) και ρωτάμε μπροστά στην αντιπυρική περίοδο που ξεκινά τι μέτρα πήρε ή θα πάρει η δημοτική αρχή, για: τον έλεγχο και την αποκατάσταση όλων των πυροσβεστικών κρουνών και γενικότερα των σημείων υδροληψίας., ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση.

Τον καθαρισμό  περιαστικών αγροτοδασικών δρόμων και στην αποψίλωση της βλάστησης γύρω από τους οικισμούς.

Τον εξοπλισμό και την προστασία των εθελοντικών ομάδων και τις επισκευές των οχημάτων τους.

Τα σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση απειλής τους από πυρκαγιά.

ΓΙΑ THN ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Οι φετινές έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν κάνει σοβαρές ζημιές στο αγροτοδασικό δίκτυο. Οι ανάγκες των αγροτών είναι γνωστές, γι’ αυτό έγκαιρα φέρνουμε το θέμα και ρωτάμε ποιος είναι ο σχεδιασμός αποκατάστασης του δικτύου:

Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μηχανήματα του δήμου; Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες;

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

• Στο τέρμα της οδού Κανάρη της πόλης Σάμου, προς το 3ο Δημοτικό το οδόστρωμα εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση , σε σημείο που η κυκλοφορία οχημάτων να είναι πια προβληματική. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή κωφεύει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων για αντικατάσταση του οδοστρώματος. Ρωτάμε, τι πρόκειται να γίνει ώστε άμεσα πριν το καλοκαίρι να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα;
   
• Επίσης είχαμε πριν ενάμισι χρόνο φέρει το ζήτημα του αδιέξοδου, κάθετου στη Κανάρη, δρόμου που παραμένει χωματόδρομος και αποτελεί πρόβλημα για τους περιοίκους, οι οποίοι κατά τα άλλα καλούνται να πληρώνουν κανονικά όλες τις υποχρεώσεις τους στο δήμο, χωρίς ανταπόδοση.  Πότε θα προχωρήσει ο δήμος στην ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου;"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com