AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Ακολουθία του Νιπτήρος στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Σάμου



Με κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η ιερά παραδοσιακή Ακολουθία του Νιπτήρος στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού στους Μαυρατζαίους της Σάμου.

Η Ακολουθία αυτή τελείται δραματοποιημένη στα Ιεροσόλυμα, στην Πάτμο και εδώ και πολλά χρόνια και στη Σάμο, στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από την Ακολουθία και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ιστοσελίδα "Ρομφαία":






Και φέτος το παρών έδωσαν ο ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος, στο κήρυγμά του τόνισε ότι "αυτή η σύναξη είναι ακόμη μια ευκαιρία και εφέτος να αναλογισθούμε τη θέση μας, να αναθεωρήσουμε τη στάση μας και να γευθούμε τη λύτρωση από την υπέρτατη θυσία του εσταυρωμένου Κυρίου μας και την αφροσύνη από την ένδοξη Ανάστασή Του".

Σύμφωνα και με τη Μητρόπολη, "από τη συμμετοχή μας στην κατανυκτική αυτή ακολουθία λαμβάνουμε πολλά μηνύματα για την κατά Χριστόν πνευματική προκοπή μας, μεταφερόμενοι νοερώς στο μέγα εκείνο ἐστρωμένο ἀνώγεον, όπου ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, προ του Μυστικού Δείπνου, ἐζώσθηκε λέντιον καί ἔνιψε τούς πόδας τῶν μαθητῶν του, παραδίδοντας σε όλους μας παράδειγμα ταπεινού φρονήματος και θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς προς τον πλησίον".
 
Φωτογραφίες: Ρομφαία

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com