AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Απρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έκαψαν τον Ιούδα στο Καρλόβασι!

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη

Στο Παλαιό Καρλόβασι της Σάμου αναβίωσε και αυτή την Κυριακή του Πάσχα το έθιμο του καψίματος του Ιούδα - τσιφούτη, με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου.

Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και συνεχίζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στους τόπους διεξαγωγής του για να θαυμάσει την τιμωρία του φιλάργυρου προδότη. Η διατήρηση του εθίμου μέχρι σήμερα, μπορεί να εκφράζει την έντονη ανάγκη για αποτίναξη κάθε είδους προδοσίας.

Η αναβίωση του εθίμου πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της παλαιάς βρύσης στο Παλαιό Καρλόβασι, αμέσως μετά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την αναβίωση του εθίμου (πηγή: Σελίδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Παλαιό Καρλόβασι")!

Βίντεο και φωτογραφίες από τη σελίδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Παλαιό Καρλόβασι"):






Φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτη από την πλατεία της παλαιάς βρύσης στο Παλαιό Καρλόβασι αμέσως μετά τη λήξη του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού:








Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com