AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Απρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σεμινάριο μελισσοκομίας στη Σάμο!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σάμου στο facebook

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Σάμου, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ "Δήμητρα", διοργάνωσε από 15 έως 18 Απριλίου σεμινάριο μελισσοκομίας με θέμα "Βασιλοτροφία: θεωρία και πρακτική".

Εκπαιδευτής ήταν ο Δρ. Λεωνίδας Χαριστός, γεωπόνος του ΕΛΓΟ "Δήμητρα".

Το σεμινάριο διεξήχθη στο πλαίσιο του έργου "Παροχή Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής βοήθειας στους Μελισσοκόμους της Σάμου για την βελτίωση της μελισσοκομικής τους επιχειρηματικότητας" της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαραδαίων ενώ τα πρακτικά στους Κουμαραδαίους και τον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκο Κατρακάζο, "εντός του έτους, θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις, όπως σεμινάριο για την αντιμετώπιση των ασθενειών των μελισσοσμηνών, γενετική ταυτοποίηση και βελτίωση των μελισσών, ανάλυση δειγμάτων μελιού για τη σύσταση φακέλου πιστοποίησης του μελιού Σάμου, ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ – PGI) και συμμετοχή παραγωγών σε διεθνείς διαγωνισμούς. 


Επίσης, σε συνεργασία με το Τμ. Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν στις 6/4/2019 στον Εύδηλο Ικαρίας και στις 20/4/2019 στο Μαλαγάρι Σάμου, ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα «Ταυτοποίηση αυθεντικότητας και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της ΠΒ  Αιγαίου». 

Στις συναντήσεις συμμετείχαν αρκετές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα καθώς και μεταποιητικές μονάδες των νησιών μας, δίνοντας ταυτόχρονα δείγματα των προϊόντων τους, για ταυτοποίηση της αυθεντικότητας τους. 

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η έκδοση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού αυθεντικότητας, που θα συνοδεύει τα προϊόντα «από το χωράφι στο ράφι» και θα μπορεί εύκολα να ενημερώσει τον καταναλωτή για την αυθεντικότητα και την προέλευση τους."

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, Δρ. Λεωνίδας Χαριστός, έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο facebook: "Σάμος, το πράσινο νησί με πλούσια μελισσοχλωρίδα και υπέροχους ανθρώπους!

Μετά από 4 ημέρες εκπαίδευσης σε Κουμαραδαίους και Άγιο Κωνσταντίνο, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της μελισσοκομικής επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντυπωσιάστηκα από την διάθεση, θέληση, δίψα για μάθηση, όρεξη για δουλειά και προσφορά. 

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!"

Δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο μελισσοκομίας στη Σάμο!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σάμου στο facebook:





















Φωτογραφίες από τη σελίδα του Δρ. Λεωνίδα Χαριστού στο facebook:





Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com