AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Αυγ 2019

Αυτοψία από Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ & Δ/νση Δασών στο Μεγάλο Σεϊτάνι


Επιχείρηση αυτοψίας κι ενημέρωσης στην περιοχή-φαράγγι "Μεγάλο Σεϊτάνι" Καρλοβάσου οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση Δασών, την ΕΛΑΣ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Προηγήθηκαν τηλεφωνικές καταγγελίες από πολίτες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού ότι κατά τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν διασκορπισμένες μικρές εστίες φωτιάς για την παρασκευή φαγητού και διασκέδασης από τους κατασκηνωτές στο δάσος του Μεγάλου Σεϊτανιού.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ο διοικητής της Π.Υ. ως συντονιστής, με ακόμη έναν πυροσβέστη, έναν  αστυνομικό, δύο δασοφύλακες και τρεις εθελοντές διασώστες της ΕΟΔ Σάμου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καλαντζή.



Με την άφιξή της στην περιοχή με διασωστικό πλωτό σκάφος της ΕΟΔ, η ομάδα αυτοψίας κι ενημέρωσης, αφού προέβη σε αυτοψία σε όλο το δάσος του Μεγάλου Σεϊτανιού, συγκέντρωσε όλους τους διαμένοντες κατασκηνωτές, στους οποίους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια της Π.Υ. Σάμου σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και τους παρασχέθηκαν οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξουν κατά τη διαμονή τους στην περιοχή, σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες: Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου