AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2019

Στεφανάδης για μεταναστευτικό: "Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης από την Σάμο"


Άρθρο του βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη με θέμα την έξαρση του μεταναστευτικού στη Σάμο φιλοξενεί την Τετάρτη η ιστοσελίδα ProtoThema.gr.

Στο άρθρο αυτό ο κ. Στεφανάδης αναφέρει ότι "τις τελευταίες ημέρες το νησί της Σάμου κατακλύζεται από κύματα προσφύγων – μεταναστών

Μόνο χθες αποβιβάσθηκαν στις ακτές του νησιού πάνω από 250 άνθρωποι…

Σήμερα ο αριθμός αυτός προβλέπεται ακόμα περισσότερος.

Ήδη, η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική. Η αναλογία μόνιμων κατοίκων και προσφύγων-μεταναστών, έχει φθάσει στο ένα προς ένα…

Μια αναλογία, που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο νησί του Αιγαίου…

Μια αναλογία, που δημιουργεί στην τοπική κοινωνία , αισθήματα ανασφάλειας, αγανάκτησης, απογοήτευσης ,.

-Ανασφάλειας, γιατί οι άθλιες συνθήκες που διαβιούν στο κέντρο «φιλοξενίας» οι πρόσφυγες–μετανάστες, μπορεί να πυροδοτήσουν αντιδράσεις και των ίδιων.

-Αγανάκτησης, γιατί εισπράττουν μια άδικη μεταχείριση από το Ελληνικό κράτος, ενός ακριτικού πληθυσμού με τα τόσα άλλα προβλήματα επιβίωσης.

-Απογοήτευσης, γιατί παρακολουθούν δυναμικές αντιδράσεις κατοίκων άλλων περιοχών της πατρίδας μας, να αντιδρούν έστω και στην ιδέα να φιλοξενήσουν αριθμό προσφύγων-μεταναστών.

Δυναμικές αντιδράσεις, που δυστυχώς πολλές φορές έχουν αποτέλεσμα…

Το πρόβλημα βέβαια, το κληρονόμησε η παρούσα κυβέρνηση από την προηγούμενη.

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από ένα μίγμα ιδεοληψίας, ανικανότητας και ενδοτικότητας στα κελεύσματα των κεντροευρωπαίων, για τεσσεράμισι χρόνια δεν έκανε πρακτικά τίποτα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντίθετα, άφησε το πρόβλημα να διογκώνεται συνεχώς..

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, έχει ξεκάθαρα διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με προτεραιότητες στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, στα κλειστά κέντρα ταχείας ταυτοποίησης και στην επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Και παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Είναι απαραίτητο και ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου, να κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Δηλαδή της συλλογικής δράσης με τους άλλους θεσμικούς παράγοντες του Νομού. Και να αποφεύγει αυτόνομες ενέργειες που ενδεχόμενα αποδυναμώνουν το αίτημα για άμεσες λύσεις…

Όπως κάνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος, ένας φωτισμένος ιεράρχης ,που το πρωί με αγωνία μου τηλεφώνησε ζητώντας συλλογική δράση μπροστά στην «θύελλα» από το προσφυγικό , που πιστεύει ότι έρχεται.

Και είναι, κατά την άποψή μας, απαραίτητο, ο αρμόδιος Αναπλ. Υπουργός κ. Κουμουτσάκος, που είμαστε σίγουροι ότι έχει πρόθεση αλλά και εντολή από τον Πρωθυπουργό, να εφαρμόσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό, να επικοινωνεί θεσμικά και με όλους τους παράγοντες του νομού της Σάμου.

Για να έχει έγκυρη ενημέρωση αλλά και συμπαράσταση στο δύσκολο έργο του…"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com