AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2014

Δεκάδες λαθρομετανάστες και δύο διακινητές συνελήφθησαν στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου στη Σάμο δύο διακινητές παράνομων μεταναστών, ενώ μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, έως το μεσημέρι της Δευτέρας, συνέλαβε σε τέσσερα περιστατικά συνολικά 97 μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πιο αναλυτικά πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, το οποίο εκτελούσε περιπολία, εντόπισε το Σάββατο βράδυ ένα πολυεστερικό σκάφος με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του ακρωτηρίου "Πράσσο" στη Σάμο.

Ακολούθησε ακινητοποίηση του σκάφους και μετεπιβίβαση των 17 επιβαινόντων του καθώς και των 2 αλλοδαπών φερόμενων ως διακινητών τους, στο πλωτό περιπολικό, με το οποίο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βαθέος.

Κατόπιν ελέγχου βρέθηκε ότι οι μετανάστες δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά και συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ενώ οι δύο  φερόμενοι ως υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά τους, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ το χρησιμοποιηθέν σκάφος κατασχέθηκε.

Άλλοι 25 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκαρίου.

Συγκεκριμένα, σκάφος της Φινλανδικής Συνοριοφυλακής αφού εντόπισε φουσκωτή λέμβο με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, περισυνέλεξε 15 μετανάστες και τους παρέδωσε στη Λιμενική Αρχή Σάμου όπου συνελήφθησαν από στελέχη της, καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Η φουσκωτή λέμβος καταστράφηκε, ενώ η μηχανή κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Στη συνέχεια, κατά την διάρκεια περιπολίας, εντοπίστηκαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου στην ίδια περιοχή, 10 ακόμη παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Επίσης, 39 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί τη Δευτέρα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Σάμου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

Οι μετανάστες δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και, αφού μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου, συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το ίδιο Λιμεναρχείο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 16 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Σάμου.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια περιπολίας, εντοπίστηκαν εκεί από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου, στην ανωτέρω περιοχή 15 παράνομοι μετανάστες χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά δήλωση των μεταναστών υπήρχε ακόμα ένας αλλοδαπός εγκλωβισμένος σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους "Κώστας - Σόφη" Λ.Σ. 1619, έγινε ασφαλής απεγκλωβισμός του ανωτέρω αλλοδαπού.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το ίδιο Λιμεναρχείο.