AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2014

Έμποροι Καρλοβάσου: "Το λιμάνι μας εξυπηρετεί όλο το νησί"


Την ενόχληση του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση των εμπόρων της Σάμου σχετικά με τη δρομολόγηση του "Νήσος Μύκονος" μόνο στο Καρλόβασι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εμπόρους του Καρλοβάσου, "με μεγάλη έκπληξη ανακαλύψαμε χθες το βράδυ ότι, σε δήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας, το λιμάνι του Καρλοβάσου βαφτίστηκε λιμάνι 'τοπικής σημασίας'.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε για τα κριτήρια που καθιστούν ένα λιμάνι 'τοπικής' και κάποιο άλλο 'Πανσαμιακής' σημασίας και ζητάμε τη βοήθεια των δύο παραπάνω συλλόγων στο να μας βοηθήσουν να το κατανοήσουμε.

Το πρώτο, γεωγραφικά, λιμάνι του νησιού, εξακολουθεί, μέχρι νεωτέρας να είναι κομμάτι της Σαμιακής γης και να εξυπηρετεί όλο το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που το πλοίο προσεγγίζει και τα δύο λιμάνια μας, οι περισσότεροι αποβιβάζονται στο Καρλόβασι για εξοικονόμηση χρόνου.

Είναι επίσης η κύρια πύλη εισόδου των τουριστών για την Δυτική Σάμο και επιπρόσθετα εξυπηρετεί τους φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου οι οποίοι ταξιδεύουν με πολύ μεγάλη συχνότητα.

Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να καταδείξουμε ότι κάποιο από τα δύο λιμάνια του νησιού είναι καλύτερο ή χρησιμότερο, αντίθετα είμαστε μαζί με τους παραπάνω συλλόγους αν υποστηρίξουν ότι 'κανένα λιμάνι δεν καταργείται' καθώς πιστεύουμε ότι σε έναν τόπο που δοκιμάζεται από την πτώση του τουρισμού και τα αποτελέσματα της ύφεσης, τα προβλήματα είναι Πανσαμιακής και όχι 'τοπικής σημασίας
'".