AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαΐ 2014

Μεγάλη αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων προς το αεροδρόμιο Σάμου

 

Θετικά μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν και στη Σάμο προκύπτουν από μελέτη που παρουσίασε την Τετάρτη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε).

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε δεδομένα της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (Ε.Α.Σ.Π) και δείχνει ότι οι προγραμματισμένες για φέτος αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό προς τη Σάμο είναι κατά 51 % περισσότερες από τις περσινό αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα για φέτος έχουν προγραμματιστεί 153.219 αεροπορικές θέσεις προς τη Σάμο, όταν για το 2013 οι αφίξεις ξένων τουριστών ήταν μόλις 101.757.



Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι προγραμματισμένες θέσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας (όπως το "Αρίσταρχος ο Σάμιος") καλύπτονται κατά περίπου το 75 %, κάτι το οποίο αφήνει και πάλι πολλά περιθώρια για σημαντική αύξηση στον πραγματικό αριθμό των αφίξεων στο νησί της Σάμου για το 2014.

Δείτε όλη την μελέτη με τίτλο "Ζήτηση αεροπορικών θέσεων / Σύγκριση 2013 - 2014":



Η μελέτη αυτή αναθεωρεί προς τα πάνω τον συνολικό αριθμό τουριστών που αναμένεται να έρθουν αεροπορικά στην χώρα, από τα 18 εκατομμύρια (όπως είχε εκτιμηθεί τον Δεκέμβριο του 2013) στα 19 εκατομμύρια.