AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2014

Τριπλή άφιξη

Φωτογραφία αρχείου

Τριάντα έναν παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, εντόπισαν και διέσωσαν τη Δευτέρα οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου "Γάτου" στη Σάμο. Κι αυτές δεν ήταν οι μοναδικές αφίξεις.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που οργανώνει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, πλωτό περιπολικό εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που έμπαζε νερά, καθώς και 31 παράνομους μετανάστες στη θάλασσα.

Το πλωτό προσέγγισε τη λέμβο και τους περισυνέλεξε με ασφάλεια.

Στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Σάμου, όπου και συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επτά από τους διασωθέντες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή.


Άλλοι 7 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν από υπηρεσιακό όχημα του Λιμενικού στην πόλη της Σάμου και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε επέβαιναν στη συγκεκριμένη λέμβο και είχαν αποβιβαστεί στη στεριά.


Στο μεταξύ, άλλοι 14 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από λιμενικούς εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βαθέος.