AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαΐ 2014

Οι αντιδράσεις των συνδυασμών για το εκλογικό αποτέλεσμα


Με ευχαριστίες απευθύνθηκαν προς τους ψηφοφόρους τους οι μονομάχοι των Αυτοδιοικητικών εκλογών στη Σάμο, νικητές και ηττημένοι. Οι πρώτοι δεν παρέλειψαν να ζητήσουν την εκ νέου υποστήριξή τους και στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, ο Στέλιος Θάνος, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο, αναφέρει:

"Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή σας στον Συνδυασμό μας στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση αλλά πάνω από όλα συνεχίζουμε την συνεπή και υπεύθυνη πορεία μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και στους συνδυασμούς τους για τον εξαιρετικό  πολιτικό πολιτισμό και το ήθος που επέδειξαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την "μάχη"  για το νησί μας.

Είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι και συνεχίζουμε.

Δεν διαιρέσαμε ποτέ και δεν θα διαιρέσουμε και σήμερα.

Στην προσπάθεια αυτή, σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ δίπλα μας.

Σας καλούμε, την Κυριακή να ψηφίσετε με γνώμονα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Να ψηφίσετε τον Δήμαρχο που βρίσκεται δίπλα σας, κοντά σας".


* Από την πλευρά της η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, που ήρθε πρώτη με 31,51%, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σας ευχαριστώ με όλη τη δύναμή μου. Ευχαριστώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Αιγαίου που μας στήριξαν με  την εμπιστοσύνη τους.

Η μάχη που δώσαμε, ήταν μία δύσκολη μάχη. Ήταν μία μάχη  για το Αιγαίο.

Πιστεύω βαθιά ότι με τη δική σας απόφαση την ερχόμενη Κυριακή μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα  προβλήματα.

Να θεμελιώσουμε μία νέα προοπτική για τα νησιά μας, με κύματα ανάπτυξης για το Αιγαίο.

Ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά μας.

Σας καλώ με πνεύμα ενότητας να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά. Συνεχίζουμε.

Η δύναμη του Αιγαίου είναι η δύναμη των ανθρώπων του".


* Με τη σειρά του, ο Νίκος Κατρακάζος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου με τον συνδυασμό "Εμείς, για το Αιγαίο" της κ. Καλογήρου, σημείωσε: 

"Το ταξίδι που εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει για τον τόπο μας, για την αντιστροφή της κατηφόρας έπιασε το πρώτο λιμάνι.

Έχουμε όμως ακόμα αρκετή θάλασσα να αρμενίσουμε μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε από την επόμενη Δευτέρα.

Είμαστε μια δυνατή ενωμένη ομάδα που μας δένει η αγάπη για τα νησιά μας, ξέρουμε τα προβλήματα έχουμε όρεξη και όραμα θέλουμε επιτέλους να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το τουρισμό μας για την τοπική μας παραγωγή και την τοπική μας οικονομία για τη ποιότητα ζωής για το κάθε συμπατριώτη μας ξεχωριστά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας την Κυριακή, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με περισσότερη δύναμη.

Ζητάμε τη βοήθειά σας ακόμη πιο δυνατά και την ερχόμενη Κυριακή".


* "Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον λαό του Βορείου Αιγαίου, που μας τίμησε με την ψήφο του, επιλέγοντας την παράταξή μας, να βρίσκεται στον δεύτερο γύρο. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη", δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, που σημείωσε:

"Μπαίνουμε με αγωνιστικό πνεύμα στη μάχη του δευτέρου γύρου, με το ισχυρό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό μας, αλλά και την δεδομένη πίστη μας για την τελική επικράτηση.

Το μήνυμά μας είναι ενωτικό, είναι αυτοδιοικητικό και είναι και δεσμευτικό απέναντι στους πολίτες, ότι με αγώνες και σκληρή δουλειά θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα του Βορείου Αιγαίου. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα για την τελική νίκη!", ανέφερε.


* Τους κατοίκους της Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων-Θύμαινας που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και για τους Δήμους των νησιών ευχαριστεί η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου.

"Με την ψήφο τους έδωσαν μια σημαντική ενίσχυση στη πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για τα νησιά μας και για ολόκληρη τη χώρα.

Η σημαντική ενίσχυση που έδωσαν στη ΛΑΣ για την Περιφέρεια σε επίπεδο Νομού μάς γεμίζει με μεγαλύτερο ακόμα πείσμα και υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 25% των ψηφοφόρων του Νομού μας", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η τοπική κομματική οργάνωση του ΚΚΕ.

"Την Κυριακή 25 Μάη καλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ικαρίας.

Καλούμε και όσους έκαναν αποχή να πάνε στη κάλπη και να στείλουν σαφές μήνυμα ενάντια στην πολιτική της βαρβαρότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση ΕΕ και εφοπλιστές.

Να ψηφίσουν ΚΚΕ για την ευρωβουλή. Το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ. Την πολιτική που ευθύνεται για την εγκατάλειψη των νησιών μας και τη φτωχοποίηση του λαού.

Στην Περιφέρεια και στον Δήμο Σάμου δεν ψηφίζουμε κανένα από τους άλλους συνδυασμούς. Δεν νομιμοποιούμε τον καλπονοθευτικό νόμο. Δεν μπαίνουμε σε εκβιαστικά διλήμματα. Ξαναρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο
", αναφέρει ο Αντώνης Δράκος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου.


* Η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής του συνδυασμού "Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή", μετά τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας,κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου αλλά και τους ετεροδημότες μας, που ψήφισαν τον συνδυασμό μας, που μοιράστηκαν μαζί μας το όνειρο να φυσήξει νέος αέρας στα νησιά μας, να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν φέρει την υπανάπτυξη και το μαρασμό, να παραδοθεί η Περιφέρεια του Β. Αιγαίου στον ίδιο το λαό της.

Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να μην κατέστη εφικτή, το σύστημα διαπλοκής και εξαρτήσεων στη μικροκλίμακα του τοπικού μπορεί κλυδωνιζόμενο να άντεξε, ωστόσο, έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών. Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία γυρνά την πλάτη στους υπεύθυνους για την εγκατάλειψη που βιώνουν τα νησιά μας.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι συνεχίζουμε τον αγώνα από καλύτερες θέσεις, με τους εκλεγμένους περιφερειακούς μας συμβούλους στην πρώτη γραμμή, για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών μας και την απόκρουση των πολιτικών που εξαθλιώνουν τον τόπο και το λαό μας.

Δηλώνουμε ότι εμείς δεν στηρίζουμε κανέναν υποψήφιο από το παλιό πολιτικό προσωπικό που θεωρούμε συνυπεύθυνο για τις ασκούμενες σήμερα μνημονιακές πολιτικές.

Αντίθετα: Θα είμαστε παρόντες. Θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας που πλήττεται με τον πιο κυνικό και ανήθικο τρόπο. Θα είμαστε εκεί για να ελέγχουμε τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας
".


* Η "Ανατροπή", ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που την στήριξε.

"Η "Ανατροπή" από την πρώτη μέρα πάλεψε με το μίζερο κατεστημένο και τους κομματικούς μηχανισμούς.

Ξεκίνησε έναν αγώνα πάνω σε νέες ιδέες, προοπτική και οράματα για το νησί μας.

Έναν υγιή αγώνα, ξεκάθαρο και σοβαρό, και όχι αγώνα του παρελθόντος, τον αγώνα που χρόνια κάνουν για συνέχιση των πελατειακών σχέσεων.

Η "Ανατροπή" θα είναι εδώ. Δίπλα σε όσους την στήριξαν και δίπλα σε όλους τους Σαμιώτες.

Ο αγώνας μας αυτός θα συνεχιστεί με δύναμη και αποφασιστικότητα, μέσα και έξω από τον Δήμο, για ένα καλύτερο μέλλον που θα πρέπει να το μοιραζόμαστε όλοι μας
".


* "Δε λιποψυχούμε, δεν μεμψιμοιρούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για Ανατροπή και Δημιουργία", αναφέρει και η "Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας", του Τάσου Κοζώνη.

"Ο συνδυασμός μας έδωσε περήφανα τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης και της συναλλαγής, προτάσσοντας την καθαρότητα των υποψηφίων συμβούλων και τη μαχητικότητα των προγραμματικών θέσεων.

Με συνέπεια και αγωνιστικότητα, ήρθαμε κοντά στον πολίτη. Ακούσαμε και καταγράψαμε τα προβλήματα και τα αιτήματα, τα εντάξαμε στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μας, δεσμευτήκαμε να τα υποστηρίξουμε σθεναρά.

Δεν τάξαμε, δεν υποσχεθήκαμε, δε χρησιμοποιήσαμε τις μεθόδους και τα τερτίπια των καλοστημένων μηχανισμών εξουσίας με τις πολυπλόκαμες δικτυώσεις και τις βαθιές αγκυλώσεις.

Δε στήσαμε παράκεντρα, δε παίξαμε το παιχνίδι της συναλλαγής, ούτε ενσωματώσαμε στο ψηφοδέλτιό μας οικογενειοκρατικές επιλογές. Διεξήγαμε με αξιοπρέπεια έναν σοβαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα.

Στη Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας νιώθουμε όλοι περήφανοι καθώς για πρώτη φορά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Σάμο κατέβασε αυτόνομο δημοτικό ψηφοδέλτιο με 'κριτήριο καθαρότητας', στο οποίο συμμετείχαν πολλές ακόμη ικανές και αξιόμαχες τοπικές δυνάμεις, με αγωνιστικό υπόβαθρο και πορεία εντιμότητας.

Νιώθουμε περήφανοι που ανατρέψαμε παλαιές πρακτικές και δημιουργήσαμε συνθήκες ανάπτυξης μιας μαχητικής διεκδίκησης μέσα από αυτοδιοικητικά όργανα. Για να κάνουμε τη Σάμο μας έναν τόπο, άξιο να ζούμε σε αυτόν και να μεγαλώνουμε  τα παιδιά μας.

Η Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας συνεχίζει να δίνει τις μάχες!

Η Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του!

Η Σαμιακή Πολιτεία Ανατροπής και Δημιουργίας είναι αξιόμαχη, είναι η δική σας διεκδικητική φωνή και είναι εδώ!
".

* Η "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου" σε ανακοίνωση που εξέδωσε: "ως ανεξάρτητος συνδυασμός, σεβόμενη πλήρως της αρχές της δημοκρατίας καλεί τους ψηφοφόρους που την ψήφισαν, να λάβουν μέρος στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και να ψηφίσουν αδέσμευτα και κατά συνείδηση".


* Τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ιδιαίτερα τους ακρίτες του Άι Στράτη και των Ψαρών που ανέδειξαν το "Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο" πρώτο συνδυασμό, ευχαρίστησε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννης Σπιλάνης.

"Φαίνεται πως οι συμπολίτες μας στα υπόλοιπα νησιά δεν επιθυμούν μια ευρύτερη αλλαγή πλεύσης και πολιτικής γραμμής, όπως αυτή που πρότεινε ο συνδυασμός μας.

Στις περιοδείες που κάναμε στα νησιά του βορείου Αιγαίου ήταν κάτι παραπάνω από φανερή η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε περιφερειακό επίπεδο και εθνικό επίπεδο.

Δυστυχώς όμως, αυτή η δυσαρέσκεια παρέμεινε μόνο στα λόγια και δεν εκφράστηκε σε επίπεδο κάλπης.

Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την πορεία της περιφέρειάς μας και ο συνδυασμός μας θα πραγματοποιήσει μια δυναμική παρουσία στα περιφερειακά συμβούλια
".