AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαΐ 2014

Στέλιος Θάνος: "Ποιοι είναι οι tour operators που θα φέρει ο κ. Αγγελόπουλος;"

 

Την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, να συγκεντρώσει 120 tour operators στις 23/8 στη Σάμο στο πλαίσιο κρουαζιέρας που διοργανώνει η "Louis Cruises", σχολίασε ο αντίπαλός του στις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής και νυν Δήμαρχος Σάμου, Στέλιος Θάνος.

Ο κ. Θάνος σχολιάζει επίσης την ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε στον κ. Αγγελόπουλο για το θέμα αυτό ο υπεύθυνος τύπου της Louis Cruises στην Ελλάδα, Γιώργος Λιμπέρης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θάνος δήλωσε τα εξής:

"Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Κο Αγγελόπουλο για την προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να ενισχύσει τον Τουρισμό της Σάμου, που όλως τυχαίως έγινε γνωστή 4 ημέρες πριν τις εκλογές. 

Βέβαια, η επιστολή του Κου George Lymberis της LOUIS CRUISES, ο οποίος δυστυχώς δεν μας κάνει την τιμή να προσθέσει καν τον τίτλο του, αναφέρεται με τα πιο κολακευτικά λόγια στις ενέργειες του Κου Αγγελόπουλου να φέρει αυτά τα 120 στελέχη στη Σάμο και συμπτωματικά θέλουμε να πιστεύουμε, γνωρίζει και το αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής των εκλογών. 

Διαβάσαμε προσεκτικά την επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα ο Κος Αγγελόπουλος και προκύπτουν ορισμένα βασικά ερωτήματα:

Από πού είναι τελικά αυτά τα στελέχη;

Είναι στελέχη της TUI, του μεγαλύτερου Tour operator παγκοσμίως;

Είναι στελέχη της Thomas Cook, Του 2ου μεγαλύτερου Tour Operator παγκοσμίως;

Είναι στελέχη της Kuoni Group, του 3ου μεγαλύτερου Tour Operator παγκοσμίως;

Ποιάς αγοράς το 80% ελέγχουν αυτά τα στελέχη; Της Ελληνικής; Της Κυπριακής; Ποιάς αγοράς τέλος πάντων;

Μήπως είναι άνθρακες ο θησαυρός; Μήπως τελικά αυτά τα 120 στελέχη είναι απλά κάποιοι πωλητές διαφόρων εταιρειών τους όποιους έχει προσκαλέσει η LOUIS CRUISES με σκοπό να δουν και να προωθήσουν τα προϊόντα  της και τις κρουαζιέρες της; Πωλητές και δημοσιογράφοι που οι Τουριστικοί πράκτορες της Σάμου σε συνεργασία με τους Tour Operators που δραστηριοποιούνται στο νησί φέρνουν κάθε χρόνο, τα λεγόμενα studygroups ή Famtrips;

Γιατί τόσα χρόνια που η LOUIS CRUISES έρχεται στη Σάμο, ο Κος Αγγελόπουλος δεν κανόνισε να έρθουν νωρίτερα αυτά τα στελέχη και το έκανε τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές;  

Γιατί αφού αυτό το γεγονός είναι τόσο σημαντικό, η LOUIS CRUISES ενημέρωσε μόνο τον Κο Αγγελόπουλο και όχι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως το επιμελητήριο , τον Δήμο Σάμου , την Περιφέρεια και άλλους;
 
Αν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν διαφορετικό και ο Κος Αγγελόπουλος δεν ήταν στον 2ο γύρο θα δινόταν αυτή η επιστολή στη δημοσιότητα;

Αν τελικά δεν εκλεγεί Δήμαρχος ο Κος Αγγελόπουλος θα έρθουν τα στελέχη αυτά ή θα αλλάξουν προορισμό;

Τέλος, μήπως η επιστολή αυτή αρχικά είχε άλλον παραλήπτη και μετά το αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής ο παραλήπτης άλλαξε για ευνόητους λόγους;   

Εμείς θα καλέσουμε τον Κο Αγγελόπουλο και την παράταξη του και μετά την νίκη μας την Κυριακή, να συνεργαστεί μαζί μας, να δουλέψουμε μαζί και να βρούμε λύσεις και δράσεις ουσίας και για τον Τουρισμό της Σάμου.

Την Κυριακή 25/05/14 ψηφίζουμε τον Δήμαρχο ΣΤΕΛΙΟ ΘΑΝΟ και την παράταξη ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ."


Ανταπαντώντας στον κ. Θάνο, ο Γιώργος Λιμπέρης δήλωσε τα εξής:

"Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Επειδή σε σημερινό σας δελτίο τύπου με αφορμή την επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου της Louis Cruises στο νησί αναφέρεστε και στο πρόσωπο μου και «αναρωτιέστε» για την ιδιότητά μου, σας ενημερώνω ότι εκτός από Σαμιώτης είμαι Διευθύνων Σύμβουλος της Palladian Communications, εταιρείας που διαχειρίζεται την εταιρική επικοινωνία της Louis Cruises. 

Σας θυμίζω όμως επίσης, επειδή μιλάτε για όψιμο ενδιαφέρον, ότι πριν δυο χρόνια όταν πρωτοήρθε το κρουαζιερόπλοιο Crystal στη Σάμο, χρειάσθηκε να δώσω πραγματική μάχη για να σας εξηγήσω τη σημασία για το νησί και να σας πείσω να οργανώσουμε μια εκδήλωση καλωσορίσματος. Δεν ήταν τότε προεκλογική περίοδος και βέβαια καμιά σκοπιμότητα πέραν της ανάπτυξης του νησιού δεν εξυπηρετούσε η επίσκεψη. Ο κ. Αγγελόπουλος αντίθετα κατάλαβε την αξία την εκδήλωσης και, χωρίς να με γνωρίζει, με συνεχάρη.

Να σας θυμίσω επίσης ότι πριν λίγες εβδομάδες με καλέσατε, ως Γενικό Γραμματέα του ΔΣ της ΕΔΕΕ (Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας) για να συμμετάσχω ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την τουριστική προβολή της Σάμου".