AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαΐ 2014

Ο Θ. Παπαθεοφάνους για την εκδήλωση της Χ. Καλογήρου με θέμα τον τουρισμό


Την πρόσφατη εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό που οργάνωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό "Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο", Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Αναλυτικά ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρει τα εξής:

"Κατά την χθεσινή παρουσία της κας Υπουργού Τουρισμού στη Σάμο, αυτοί που προκάλεσαν την ολιγόωρη επίσκεψη της, την εξέθεσαν ανεπανόρθωτα καπηλευόμενοι την υπουργική ιδιότητα και τον θεσμό. Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι, παραπληροφορώντας την κυρία Υπουργό την παρέσυραν να εξαγγείλει την "πύλη εισόδου στο Καρλόβασι".

Το Καρλόβασι όμως, ως πύλη εισόδου από το εξωτερικό, λειτούργησε από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς με υπογεγραμμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για τη φετινή χρονιά, ενώ υπάρχει αίτημα του Δήμου Σάμου από τον Νοέμβριο του 2013 και ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά η Διεύθυνση Τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών, έως σήμερα κυβερνητικοί παράγοντες συνοδοί και συνοδοιπόροι στην επίσκεψη της κυρίας Υπουργού και αναρμόδιας για το θέμα, έχουν αδρανήσει στην προωθήσει της ΚΥΑ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι έχει υποβληθεί αίτημα από ναυτιλιακή εταιρεία για δρομολόγηση πλοιαρίου με τερματικό σταθμό το Καρλόβασι. Αυτά για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται μέσω εξαγγελιών ο τουρισμός για τη Σάμο, πέρα από γενικόλογα προγράμματα και προτάσεις, την εποχή που ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν για τα νησιά μας.

Όσον αφορά την "Ίδρυση Αντιπεριφέρειας Τουρισμού στη Σάμο" που περιλαμβάνεται ευκαιριακά στις προτάσεις του συνδυασμού που διεκδικεί την ηγεσία της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Αιγαίο, καλό θα είναι, να μη θολώνουν τα νερά με ανέξοδες δηλώσεις. Διαβάζουν τον νόμο "Καλλικράτη" και ερμηνεύουν την δομή του νεοσύστατου θεσμού β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης κατά το δοκούν, μπερδεύοντας τους πολίτες, αφού έχουν αγνοία του οργανισμού και οργανογράμματος της Περιφέρειας, που ζητούν να διοικήσουν. Αντιπεριφερειάρχης θεματικός μπορεί να οριστεί. Αντιπεριφέρεια στην Σάμο μόνο με τροποποίηση του νόμου.

Τέλος τους θυμίζουμε ότι χθες, την ώρα που έλυναν με τις παρεμβάσεις τους και γνωριμίες τους, την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νησιών μας και διασφάλιζαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού, ο καπετάνιος του πλοίου ¨Θεόφιλος¨ από το λιμάνι της Καβάλας, ανακοίνωσε ότι έχασε την Μάλτα από τον χάρτη των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω καυσίμων.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, νυν Αντιπεριφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού ¨ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ¨
.