AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2018

Δ. Βίτσας: "Στόχος έως τις 15/12 να έχουν φύγει οι μισοί αλλοδαποί από τη Σάμο"


Την πρόθεση της κυβέρνησης να απομακρύνει έως τις 15 Δεκεμβρίου τους μισούς πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Σάμο μετέφερε σε συνέντευξή του στο "Ράδιο Αρμονία" ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει και λεπτομέρειες για το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο νησί.

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στον διευθυντή του "Σαμιακού Βήματος" Μάνο Στεφανάκη, ο κ. Βίτσας ανάφερε χαρακτηριστικά: "Στόχος μας είναι να πάρουμε το μισό πληθυσμό από τη Σάμο μέχρι 15/12 με έναρξη το Νοέμβριο. Γενναία μεταφορά θα έχουμε την προσεχή Πέμπτη Παρασκευή και θα συνεχίζεται. Αυτό θα το δουν οι πολίτες της Σάμου" ενώ  επίσης δήλωσε πως το νέο ΚΥΤ (γνωστό και ως hotspot) θα είναι ανοιχτής δομής.

Για το ΚΥΤ δήλωσε πιο αναλυτικά: "Έχω πει πολλές φορές πως σε κάθε νησί, και στη Σάμο, θα υπάρχει μόνο ένα ΚΥΤ. Όλη η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο. Τελειώσαμε το νομικό κομμάτι για το δημόσιο (έχει απαντήσει η κτηματική υπηρεσία για τις εκτάσεις, που δεν υπάρχουν) και  ίσως μέσα στην εβδομάδα να βγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για προτάσεις. 

Στη συνέχεια θα οριστεί ο τόπος και θα αρχίσει η διαμόρφωση, που θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνεται γενναία μείωση του πληθυσμού τους στη Σάμο".

Επίσης σημείωσε πως το νέο ΚΥΤ δεν θα λειτουργήσει, παρά μόνο όταν μεταφερθούν οι μετανάστες στο νέο. "Το νέο Κέντρο θα έχει δυναμικότητά 1.200 ατόμων, αλλά δεν θα λειτουργήσει παρά την ημέρα που θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το Προαναχωρησιακό Κέντρο, ο υπουργός ανέφερε πως δεν θα είναι μόνιμη κατάσταση, θα μένουν όσοι πρόκειται να επιστραφούν και θα το διαχειρίζεται η αστυνομία. 

Ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βίτσα μπορείτε να ακούσετε, σε 2 μέρη, παρακάτω:


Πηγή κειμένου και ηχητικών αποσπασμάτων: Σαμιακόν Βήμα

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com