AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2018

Επετειακό συλλαλητήριο για το Πολυτεχνείο στις 17/11 στο Καρλόβασι


Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 6:00 μμ στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου, και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Εμπορική Σχολή μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, "45 χρόνια μετά, τα συνθήματα που έγραψαν φοιτητές και εργάτες έξω από τις πύλες του Πολυτεχνείου ισχύουν στο ακέραιο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανονατοϊκή χούντα, οι αγώνες εργαζόμενων και φοιτητών διδάσκουν πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ότι όταν η εργατική τάξη και ο λαός οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα δρουν, μπορούν να νικήσουν. Η αντιδικτατορική πάλη και η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή".

ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ Σάμου καλούν και σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10.00 στο Ε.Κ.Σ στο Βαθύ.

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου στο Καρλόβασι απευθύνει και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης:

"ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

45 χρόνια από τον λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα με τα ίδια συνθήματα : «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ» . «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ». Συνθήματα που στις μέρες μας αποκτούν ακόμη πιο δραματικό και επίκαιρο περιεχόμενο.

Σήμερα που η σκιά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου βαραίνει απειλητικά πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, την Αν. Μεσόγειο, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, είναι επιτακτικό να δυναμώσει ο αγώνας για: «ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε .Ε». 

Ο λαός δεν πρέπει να χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν πρέπει να στρατευτεί κάτω από «ξένη σημαία».

Στο νησί μας, έχουμε το πιο ζωντανό παράδειγμα της ιμπεριαλιστικής – καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το δράμα χιλιάδων προσφύγων που εγκλωβίζονται από την Ε .Ε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνθήκες αθλιότητας για να αποτελούν δεξαμενή άντλησης φτηνών εργατικών χεριών όταν το απαιτήσουν οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα της φρίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γίνονται για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από το κεφάλαιο.

Σε όλα αυτά και βέβαια στην στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων με μισθούς πείνας, των συνταξιούχων με συντάξεις επιδόματα και στην τεράστια ανεργία που πλήττει κυρίως τη νεολαία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, με τη μαζική συμμετοχή μας στο αντιϊμπεριαλιστικό -αντιπολεμικό κίνημα καθημερινά

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 6 μμ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ, στην αντιϊμπεριαλιστική πορεία και στην εκδήλωση  που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι φορείς του νησιού, στο κτίριο της «Εμπορικής Σχολής»".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com