AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Νοε 2018

Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στον Όρμο Μαραθοκάμπου


Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στο παλιό δημοτικό σχολείο του Όρμου Μαραθοκάμπου.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται εκεί κάθε Τετάρτη από 17.00 έως 18.30 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές "Θα καταπιαστούμε με ανάγνωση παραμυθιού και λογοτεχνίας, παιδαγωγικές δραστηριότητες, κατασκευές, χειροτεχνίες και ο,τι άλλο ορίσει η φαντασία η δικιά μας και των παιδιών! 

Το παιδί γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του με δραστηριότητες που θα του προσφέρουν χαρά, διασκέδαση αλλά και γνώση. 

Θα γνωρίσει την ομαδικότητα και θα του δοθούν ερεθίσματα ώστε να εξελίξει τα ταλέντα του και τις δεξιότητες του μέσα από τις δραστηριότητες του εργαστηρίου.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε με το βιβλίο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμη Σίνη ''Πως να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει'' το οποίο μιλά για την αυτοπεποίθηση. Για όλα τα παιδιά που νομίζουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά κρύβουν μια τεράστια δύναμη μέσα τους, αρκεί να το γνωρίσουν!

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα αγρόκτημα στην εξοχή ζούσε ένα μικρό ποντικάκι. Καμιά φορά του έπαιρναν το φαγητό τα μεγαλύτερα ζώα και τότε το ποντικάκι θύμωνε με τον εαυτό του που ήταν μικρό και αδύναμο. Ώσπου μια μέρα συνάντησε ένα ελέφαντα που χόρευε.

Ποιος μπορεί άραγε να κάνει έναν ελέφαντα να χορέψει; Σίγουρα κάποιος εύσωμος. Με μια φωνή βροντερή όσο εκατό κεραυνοί μαζί. Και δυνατός. Ναι, οπωσδήποτε πολύ δυνατός! Ή μήπως όχι;

Ένα παραμύθι που, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς... αρκεί να μετατρέψει την «αδυναμία» του σε δύναμη!"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com