AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Νοε 2018

Ο δήμαρχος Σάμου και πάλι σε κορυφαία θέση κογκρέσου Συμβουλίου της Ευρώπης


Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 35ης ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Φωτογραφία από τη σελίδα του Μιχάλη Αγγελόπουλου στο facebook

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Σαμίων, τα μέλη του Κογκρέσου επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον δήμαρχο Σάμου, αναγνωρίζοντας την συμβολή του στην προώθηση των σημαντικών προτεραιοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Κογκρέσο είναι ένας μοναδικός θεσμός στην Ευρώπη, και αποτελεί εγγύηση για την προστασία της δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αυτοδιοίκησης στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αποτελείται από 648 αιρετούς εκπροσώπους που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 200.000 αρχές τοπικής (δημάρχους, αντιδημάρχους και μέλη δημοτικών συμβουλίων) και περιφερειακής αυτοδιοίκησης (περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και μέλη περιφερειακών συμβουλίων) των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εργάζεται έχοντας ως νομοθετική βάση την εφαρμογή των αρχών και των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη το 1985.


Μετά την εκλογή του, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε τα εξής: "Η επιτυχία αυτή, που ήρθε μετά από συντονισμένη προσπάθεια, αντανακλά τη συνέπεια και την ιδιαίτερα συγκροτημένη παρουσία στο Κογκρέσο της ελληνικής αντιπροσωπείας, που με την ουσιαστική στήριξη της ΚΕΔΕ εργάστηκε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. 

Η επανεκλογή αυτή αποτελεί μια νίκη για την ελληνική αυτοδιοίκηση και προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, βέβαια, των αρχών της νησιωτικότητας, ιδιαίτερα τους δύσκολους αυτούς καιρούς για την αυτοδιοίκηση, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δοκιμάζονται από διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, καθώς επίσης και από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και τις οικονομικές ανισότητες".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος εξελέγη επίσης αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ/ΡΡΕ), που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com