AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Σεπ 2013

Απεργία διαρκείας των καθηγητών στη Σάμο από τις 16/9


Τη συμμετοχή τους σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και στη Σάμο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις και στις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει η συνέλευση των προέδρων.

Στη γενική συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε (Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Σάμου την Πέμπτη 5/9 αποφάσισαν επίσης τα εξής:

- Συγκρότηση απεργιακών επιτροπών οπωσδήποτε ανά συγκρότημα σχολείων (π.χ. Γυμνάσια Σάμου, Λύκεια Σάμου, Λύκεια Καρλοβάσου κλπ). Οι απεργιακές επιτροπές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες απεργιακής φρουράς, δημιουργίας πανό και παρεμβάσεων στην κοινωνία, δημιουργίας απεργιακών ταμείων, οργάνωσης εκδηλώσεων με μαθητές - γονείς - άλλα σωματεία, αλλά και συναυλιών πολιτικής και οικονομικής στήριξης της απεργίας.

- Οι Ε.Λ.Μ.Ε που θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους ότι κινούνται στην κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας, να είναι σε συνεννόηση για να υπερασπίσουν έμπρακτα την κατεύθυνση αυτή με συντονισμό μεταξύ τους ως πρωτοβάθμια σωματεία, σε περίπτωση που το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε (Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) επιδιώξει να φυγομαχήσει.

- Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου.

Τα αιτήματα με τα οποία κατεβαίνουν σε απεργία οι καθηγητές της Σάμου είναι:

"Ανατροπή των απολύσεων – ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι πίσω στις θέσεις τους - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
 
Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου αύξησης ωραρίου – διαθεσιμοτήτων – μετατάξεων – «κινητικότητας»- πλεονασμάτων – κλεισιμάτων τομέων.
 
Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς – Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
 
Κάτω το νομοθετικό πλαίσιο για το «νέο Λύκειο», την Τεχνική εκπαίδευση και την κατάρτιση. Όχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσω της «μαθητείας».
 
Δουλειά – δωρεάν Παιδεία – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
 
Όχι στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων".