AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Σεπ 2013

Συνεδριάζουν εκτάκτως δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Σάμου

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου, οργανώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού.

Αφορμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, είναι "η αναλγησία και ο εμπαιγμός που επέδειξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από Π.Υ.Σ.Π.Ε σε ΠΥΣΠΕ, σε συνδυασμό με τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση (διάλυση Ολοήμερου, κατάργηση ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε Υποστηρικτικής Δομής, εργασιακή ανασφάλεια)", που "δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν από μας αδιάφορο και απαθή".

"Παράλληλα, οι άδικες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην οικονομική μας υποβάθμιση, η αδιοριστία, οι βίαιες μετατάξεις, η υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης και όλο αυτό το αρνητικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά πρέπει να αντιμετωπιστούν δυναμικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά από όλους μας", επισημαίνει το Δ.Σ. του Συλλόγου, που καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη Συνέλευση, ώστε να αγωνιστούν "όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και εξοντώνει τον Έλληνα εκπαιδευτικό".