AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Σεπ 2013

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του Kusadasi Express από τη Σάμο


Δεμένο στο λιμάνι της Σάμου παραμένει από το πρωί του Σαββάτου το πλοιάριο Kusadasi Express της τουρκικής εταιρείας Meander Travel, το οποίο μετέφερε 158 επιβάτες από το Κουσάντασι στο νησί .

Την ώρα της αναχώρησης του, ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο ότι δεν μπορεί να φύγει, λόγω της απαγόρευσης απόπλου που έχει διατάξει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για οφειλές που αφορούν τα τέλη ελλιμενισμού. Η εταιρεία ζήτησε εγγράφως να εξηγηθεί ο λόγος της απαγόρευσης, όμως το Λιμεναρχείο ενημέρωσε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται αίτηση. Από την πλευρά της η τουρκική εταιρεία δηλώνει ότι έχει αποπληρώσει όλες τις οφειλές και δεν χρωστάει χρήματα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η ελληνική πλευρά ζητά επιπλέον χρήματα που δεν δικαιούται.

Ο πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δηλώνει ότι τα χρήματα που έχει πληρώσει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μόνο 1.200 ευρώ δηλαδή τα 0,30 ευρώ ανά επιβάτη και όχι το 5% επί του εισιτηρίου που αντιστοιχεί σε 45.000 ευρώ για τα έτη 2012 και 2013.

Οι 158 τουρίστες που είχαν έρθει το πρωί του Σαββάτου από το Κουσάντασι επέστρεψαν εκεί με το ελληνικό πλοίο Venus στις 6 η ώρα το απόγευμα, ενώ το τουρκικό πλοίο Sultan έφερε τους Έλληνες που είχαν αναχωρήσει το πρωί για την Τουρκία με ελληνικό πλοιάριο από το Πυθαγόρειο.

Αναμένονται οι εξελίξεις για το αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμου - Κουσάντασι, από την οποία πολλά περιμένει η αγορά της Σάμου.

Πηγή: Newsbomb.gr