AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Οκτ 2013

Προβολές καλλιτεχνικών ταινιών την Παρασκευή 18/10

 

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Doryssa τις προβολές των ταινιών “September” της Πέννυς Παναγιωτοπούλου και “Το Δέντρο και η Κούνια” της Μαρίας Ντούζα.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία των δύο σκηνοθέτιδων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το "September" θα προβληθεί στις 18:15. Πρόκειται για μια δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής του 2013.


Η υπόθεση της ταινίας:

Η Άννα ζει με τον σκύλο της, τον Μανού. Όταν ο Μανού πεθαίνει, ζητά να τον θάψει στον κήπο τής απέναντι οικογένειας. Ο ξαφνικός θάνατός του ανατρέπει την ήσυχη καθημερινότητά της. Η ευτυχισμένη οικογένεια με το μεγάλο κήπο γίνεται για λίγο το καταφύγιό της. Πως ορίζει όμως κανείς την ευτυχία;



Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Πρωταγωνιστούν: Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Νίκος Διαμαντής, Χρήστος Στέργιογλου κ.ά.

Διάρκεια: 99 '.

Δείτε το trailer της ταινίας:




“Το Δέντρο και η Κούνια” είναι και αυτή μια δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής του 2013. Θα προβληθεί στις 21:30.


Η υπόθεση της ταινίας:

Η Ελένη, μια πετυχημένη γιατρός ελληνικής καταγωγής, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ο πατέρας της, ο Κυριάκος, ζει στην Ελλάδα και είναι δήμαρχος στη μικρή του πόλη. Έχοντας υπάρξει προσφυγόπουλο στη Σερβία μετά τον πόλεμο κι έχοντας αγωνιστεί για να γυρίσει στην πατρίδα του, ο Κυριάκος δεν έχει συγχωρήσει την Ελένη για την απόφασή της να ζήσει μακριά από την Ελλάδα. Μια μέρα, ο άντρας της Ελένης χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα επ’ αόριστον. Για πρώτη φορά η Ελένη έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας αναγκαστικής μετανάστευσης. Αναστατωμένη με την προοπτική αυτή, παίρνει την κόρη της, Άννα, κι επισκέπτεται τον πατέρα της, υποτίθεται για πασχαλινές διακοπές. Αβέβαιη για το μέλλον θέλει να δώσει στην Άννα μια πατρίδα -εάν ποτέ εκείνη την χρειαστεί. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, όμως, αυτό που πραγματικά λαχταρά είναι να βρει η ίδια έναν δρόμο επιστροφής. Όταν, όμως, φτάνει σπίτι τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εδώ μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της. Σύντομα, η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά.



Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα. Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjana Karanovic, Νίκος Διαμαντής, Νίκος Ορφανός κ.ά.

Διάρκεια: 108 '.

Δείτε το trailer της ταινίας: