AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2013

Η Χριστιάνα Καλογήρου για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ηραίον

Φωτογραφία από προηγούμενη επίσκεψη της κ. Καλογήρου στο Ηραίον

"Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έπραξε ό,τι είχε υποσχεθεί, μετά από την πλημμύρα της 9ης Μαρτίου που έπληξε το Ηραίον" τόνισε η γενική γραμματέας, Χριστιάνα Καλογήρου, σε συνάντηση με κατοίκους του Ηραίου, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Σάμο προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Η κ. Καλογήρου δήλωσε ότι έκανε ό,τι της ζητήθηκε, δηλαδή παραχώρησε άμεσα έξι εργάτες καθαριότητας, ενώ για τις αποζημιώσεις για τις οικοσκευές είπε ότι εγκρίθηκε το ποσό των 55.000 ευρώ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πιστωθούν στον λογαριασμό, ώστε ο δήμος να δώσει τα χρήματα στους δικαιούχους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σάμου, Στέλιος Θάνος, ήταν κατηγορηματικός ότι τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους πριν τα Χριστούγεννα και θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου, για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων, η γενική γραμματέας διευκρίνισε ότι δεν ανήκει στη δική της αρμοδιότητα, αλλά στην Περιφέρεια, που πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκριθεί η ανάλογη πίστωση. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία της μελέτης που εκπονεί η Περιφερειακή Ενότητα με δικά της χρήματα και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί προσωρινά, λόγω έλλειψης κονδυλίων, είναι να γίνει εκτροπή του χειμάρρου προς τον Ίμβρασο, που είναι το άλλο ρέμα του Ηραίου. Όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσής τους για να γίνουν αγώνες, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια όσων συμμετέχουν ή παρακολουθούν τους αγώνες.

Οι κάτοικοι, πάντως, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τη γενικότερη κατάσταση μιας και η έλλειψη χρημάτων δεν επιτρέπει να δοθούν οριστικές λύσεις που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει ο φόβος νέας καταστροφής, σε κάθε έντονη νεροποντή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ