AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2013

Ερώτηση Κουίκ στη Βουλή για τα προνήπια του Καρλοβάσου


Στη Βουλή πάει το θέμα με τις αντιδράσεις των γονέων 19 προνηπίων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη λειτουργία προνηπιακού τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου, ο Τέρενς Κουίκ, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, "το Κράτος είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί νηπιαγωγεία διετούς φοιτήσεως (νήπια - προνήπια) από την ηλικία των τεσσάρων ετών, δίνοντας επιλογή στο γονέα αν επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του στο προνήπιο και τον υποχρεώνει να στείλει το τέκνο του για φοίτηση εάν αυτό συμπληρώσει την 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής στην ηλικία των πέντε ετών.

Παρά το ξεκάθαρο της κείμενης νομοθεσίας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου τη μετέφρασε κατά το δοκούν, επιτυγχάνοντας έτσι να αφήσει 19 οικογένειες να παραπαίουν στην αβεβαιότητα και να δημιουργήσει μείζον θέμα σε 5 Νηπιαγωγεία του Νομού, τα οποία έκλεισε χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε τους αποδέκτες της απόφασής του, ενώ η υπεύθυνη της Περιφέρειας ΒΑ Αιγαίου ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Θα διατάξετε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και της υπεύθυνης της Περιφέρειας Β.Α Αιγαίου; Θα επιβάλλετε την τήρηση των νόμων, τους οποίους κάποιοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν;", ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση επίλυση του θέματος λειτουργίας του Προνηπιακού Τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου  Καρλοβάσου.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης Κουίκ:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ 19 ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΜΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη, οργή και αγανάκτηση, σας μεταβιβάζω επιστολή προς την Α/Βάθμια εκπαίδευση Σάμου γονέων προνηπίων του μη λειτουργούντος προνηπιακού τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντόνως για τον αποκλεισμό των τέκνων τους από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στην επιστολή τους, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Απόστολο Τσιώλη, οι γονείς αναφέρουν επί λέξει τα εξής:

"1.Σας γνωρίζουμε ότι παρά τις υποσχέσεις από τις συνεχείς ενοχλήσεις μας σε αρμόδιους  για τη μη επίλυση του θέματος λειτουργίας του Προνηπιακού Τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου, μέχρι στιγμής 19 παιδιά ακριτικών οικογενειών του Νομού μας έχουν γίνει - ας μας επιτραπεί η έκφραση - «μπαλάκι» με τους γονείς σε απόγνωση αναζητώντας τρόπους απασχόλησης των τέκνων τους αφού οι ίδιοι αγωνίζονται για το μεροκάματο.

2. Σύμφωνα με το Νόμο 3518/21.12.2006 (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 272), άρθρο 79 παρ. 1(α), το οποίο επικαλείται ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κράτος είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί νηπιαγωγεία διετούς φοιτήσεως (νήπια- προνήπια) από την ηλικία των τεσσάρων ετών, δίνοντας επιλογή στο γονέα αν επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του στο προνήπιο και τον υποχρεώνει να στείλει το τέκνο του για φοίτηση εάν αυτό συμπληρώσει την 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής στην ηλικία των πέντε ετών.

3. Παρά το ξεκάθαρο του εν λόγω Νόμου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου τον μετέφρασε κατά το δοκούν επιτυγχάνοντας έτσι να αφήσει 19 οικογένειες να παραπαίουν στην αβεβαιότητα και να δημιουργήσει μείζον θέμα σε 5 Νηπιαγωγεία του Νομού τα οποία έκλεισε χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε τους αποδέκτες της απόφασής του ενώ η υπεύθυνη της Περιφέρειας ΒΑ Αιγαίου ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

4. Οι γονείς των τέκνων που πλήττονται από την παραπάνω απάνθρωπη πράξη προβαίνουμε σε πρώτη φάση σε έγγραφη καταγγελία της ανωτέρω ενέργειας και σε δεύτερη φάση αν απαιτηθεί σε ένδικα μέσα.

Γονείς του μη λειτουργούντος προνηπίου του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου"

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την επίλυση του θέματος λειτουργίας του Προνηπιακού Τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου;

2.Θα διατάξετε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και της υπεύθυνης της Περιφέρειας Β.Α Αιγαίου;

3. Θα επιβάλλετε την τήρηση των νόμων, τους οποίους κάποιοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν;

4. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι:

α. Επιβαρύνετε υπερβολικά τους γονείς των παιδιών, που λόγω έλλειψης των απαιτούμενων πόρων ή της απουσίας λοιπών συγγενών, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για να τα επιβλέπουν;

β. Καταστρατηγείτε την παρ. 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζει ότι "η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής τους συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες";

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ