AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2013

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Παγώνδα


Ψήφισμα κατά της αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Παγώνδα εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, μετά από τη σχετική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Παγώνδα.

Στο ψήφισμα αυτό, το οποίο εστάλη στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οι γονείς αναφέρουν τα εξής:

"Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Παγώνδα, που στηρίχθηκε σε αριθμητικά κριτήρια, (φοιτούν πέντε νήπια και τέσσερα προήπια αντί για εφτά νήπια) χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν ότι είμαστε ορεινή, δυσπρόσιτη και νησιωτική περιοχή, η ιδιαιτερότητα της οποίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. 

Η αναστολή της λειτουργίας θα δημιουργήσει προβλήματα όπως: πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προβλήματα στις επαγγελματικές υποχρεώσεις των γονέων, οι γονείς θα αναγκάζονται να μετακομίσουν σε περιοχές όπου υπάρχει Νηπιαγωγείο, θα αποτρέψει να έλθουν νέες οικογένειες στο χωριό μας και θα το οδηγήσει σε ερήμωση, καθώς επίσης η μετακίνηση των νήπιων σε άλλο χωριό σε περίπτωση ανάγκης (ξαφνική αδιαθεσία, ατύχημα) καθιστά αδύνατη την έγκαιρη προσέλευση του γονέα-κηδεμόνα.

Θεωρούμε αδιανόητο να βλέπουμε ότι την επιλογή μας να «φυλάσσουμε Θερμοπύλες» και να παλεύουμε κόντρα στην ερήμωση δυσπρόσιτων ορεινών και ακριτικών περιοχών, να την χρεωθούν τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι η αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου προκαλεί κοινωνικό ζήτημα, επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παρακολουθήσουν το σχολείο κάποια νήπια και προνήπια. Εξοικονόμηση αντί παιδείας είναι πολύ ετεροβαρής ισοδυναμία.

Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η μόρφωση των παιδιών μας είναι πέρα και πάνω από κάθε οικονομική πολιτική και αριθμητικά κριτήρια και απαιτούμε την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου μας για να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Άλλωστε, τα παιδιά είναι το ίδιο το μέλλον.

Την πρόταση μας αυτή στηρίζουν ένθερμα και προσυπογράφουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής ως επισυναπτόμενος σχετικός πίνακας
".