AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2013

"Αγκάθι" η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Σάμου


Στη Βουλή πάει το θέμα της μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία της Σάμου η βουλευτής του νησιού, Αγνή Καλογερή. Είχε προηγηθεί παρέμβαση και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το θέμα.

Πιο αναλυτικά, με αναφορά της προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, η κυρία Καλογερή τού διαβιβάζει επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, ο οποίος χθες απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό, επισημαίνοντάς του ότι με την εφαρμογή της υπ' αριθ. 24001/14-06-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1449/Β/14-06-2013) όπου ρυθμίστηκαν οι διαδικασίες τής δωρεάν μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας και τέθηκαν χιλιομετρικοί περιορισμοί, "μεγάλος αριθμός μαθητών του Νομού μας δεν δικαιούται δωρεάν μεταφορά, παρόλο που ζουν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές", και του ζητούσε να μεριμνήσει να λυθεί το θέμα.

Τώρα, και η κυρία Καλογερή τονίζει απευθυνόμενη στον κ. Μιχελάκη ότι "τα προβλήματα της τακτικής δημόσιας συγκοινωνίας στη Σάμο, η έλλειψή της στην Ικαρία, καθώς και οι ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες, καταδεικνύουν την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπ' όψιν τις συνθήκες των νησιών και των δύσβατων περιοχών.

Σκοπός και στόχος θα πρέπει να είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, η διασφάλιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας".