AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Οκτ 2013

Οι δράσεις των γυναικών της Σάμου


Συζήτηση με θέμα "Συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό της γυναίκας" οργάνωσε με επιτυχία η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (Π.Κ.Γ.Σ.-μέλος της Ο.Γ.Ε), με κεντρικό σύνθημα "Καμιά μόνη της".
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η ψυχολόγος Ευαγγελία Αμπαζή, μέλος του Συλλόγου και της Ομάδας Αλληλεγγύης για την Υγεία της Λαϊκής Επιτροπής.

Στην κουβέντα που έγινε με τη συμμετοχή όλων των γυναικών, αναδείχτηκε η κατάσταση που βιώνει σήμερα στην Ελλάδα το γυναικείο φύλο.

Η εκδήλωση αυτή και οι άλλες που θα ακολουθήσουν εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της Π.Κ.Γ.Σ. να σταθεί αλληλέγγυα στις γυναίκες και στις οικογένειες που περνούν δύσκολα.

Η επόμενη συζήτηση προγραμματίστηκε για τις  21 Οκτωβρίου ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης "Φάρος", με θέμα "Τα παιδιά μας χρυσόψαρα στη γυάλα ή ενημερωμένα μέλη στην αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οικογένεια;".

Επιπλέον, η Π.Κ.Γ.Σ. δε σταματά να συλλέγει τρόφιμα μακράς διάρκειας, γραφική ύλη και παιχνίδια. Ήδη ό,τι συγκεντρώθηκε δόθηκε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, μέλη της συνεχίζουν να επισκέπτονται χώρους δουλειάς και να συνομιλούν με εργαζόμενες γυναίκες, άνεργες και μητέρες.