AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Οκτ 2013

Σεμινάριο για το θέατρο την Τετάρτη 30/10

 
"Το θέατρο, καθρέφτης της καθημερινότητάς μας" είναι ο τίτλος του βιωματικού σεμιναρίου που διοργανώνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου από τις 6 έως τις 9 μ.μ. στον συνεδριακό χώρο Crystal Plex (Μαλαγάρι Σάμου) το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου.

Εισηγητής είναι ο εκπαιδευτικός και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου, Γιάννης Μανδουραράκης. Το σεμινάριο εντάσσεται στον κύκλο του εργαστηρίου προσωπικής βελτίωσης "Ανέλιξη".  
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με το σεμινάριο αυτό "θα μάθουμε πώς να δομούμε και να αποδομούμε τους ρόλους που - εξ ανάγκης - υποδυόμαστε καθημερινά. Θα αναζητήσουμε την ελεύθερη έκφρασή μας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, θα εξοικειωθούμε με τη γλώσσα του σώματος και ίσως να συμφιλιωθούμε με τις πολλαπλές πλευρές της προσωπικότητάς μας.

Οδηγός σε αυτή την αναζήτηση, το ίδιο το Θέατρο - από τη γέννησή του ως σήμερα. Θα ερευνήσουμε συνοπτικά πώς δημιουργήθηκε, πώς εξελίχθηκε και πώς, μέχρι σήμερα, "ανεβαίνει επί σκηνής". Το κυριότερο όμως είναι να βρούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε βιωματικά, ενεργοποιώντας το χιούμορ, τη φαντασία, την παιγνιώδη διάθεσή μας, τα ταλέντα μας
".

Για πληροφορίες και συμμετοχή: Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου, 2273028852 και 6972230624 (ή μέσω e-mail: info@bioenersis.gr)
 
Λίγα λόγια για τον εισηγητή του σεμιναρίου
 
Ο Γιάννης Μανδουραράκης είναι αριστούχος απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Επίσης, μεταπτυχιακός του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου από το 1997, έχοντας δώσει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει τιμηθεί με 4 βραβεία (ανάμεσα σε αυτά και σκηνοθεσίας) καθώς και από την UNESCO για τη χορογραφία στην παράσταση της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, αφιέρωμα στον Βαμβακάρη. Πρόσφατα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας μέσα από το θεσμό «Αριστεία και Καινοτομία στην εκπαίδευση» για το χορόδραμα «το κοριτσάκι με τα σπίρτα».