AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2013

Κάτοικοι της δυτικής Σαμου κατά του πάρκου κεραιών

Φωτογραφία: Νίκος Λεκάτης
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι του Μαραθοκάμπου, του Πλατάνου, των Αγίων Θεοδώρων, των Κουμέικων και του Όρμου Μαραθοκάμπου κατά της εγκατάστασης πάρκου κεραιών κινητής τηλεφωνίας μεγάλης εμβέλειας στην περιοχή των Ρεματέικων Σάμου.

Η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων ανάγκασε τον εργολάβο να μαζέψει τα υλικά της κεραίας και να αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων μετέβησαν στην περιοχή, μετά από κάλεσμα των πολύτεκνων οικογενειών των παραπάνω χωριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, στην περιοχή βρισκόντουσαν περίπου 60 άτομα τα οποία φύλαγαν τον χώρο προς αποτροπή της εν λόγω εγκατάστασης, ενώ στο σημείο που ξεκίνησε η εγκατάσταση παρατηρήθηκε ότι βρίσκεται ένα αμυντικό στρατιωτικό έργο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, αφού άκουσε το ιστορικό της όλης επιχείρησης, διαπίστωσε την αγωνία των κατοίκων των περιοχών, οι οποίοι μιλούσαν για οικολογική καταστροφή ενώ τόνιζαν διαρκώς τη φράση "πρόκληση καρκίνου".

Ο Σύλλογός δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των οικογενειών των προαναφερθέντων χωριών και ζητά την απαγόρευση εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που έχουν κατηγορηθεί σύμφωνα με μελέτες για εμφάνιση νεοπλασματικών ασθενειών.