AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2013

Ο "Ριζοσπάστης" στο επίκεντρο εκδήλωσης του Κ.Κ.Ε στη Σάμο

Εκδήλωση για την εφημερίδα του Κ.Κ.Ε, τον "Ριζοσπάστη", οργάνωσε την Τετάρτη η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του Κ.Κ.Ε, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα της "Η αλήθεια γράφεται με κόκκινο. Ο επαναστατικός Τύπος στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, πηγή ενημέρωσης, μόρφωσης και οργάνωσης".

Ο Θανάσης Λεκάτης, μέλος της Συντακτικής επιτροπής, ανέδειξε την ανάγκη μελέτης του "Ριζοσπάστη" και τη σημασία της ενημέρωσης μέσα από τις σελίδες του.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "δεν είναι μία ακόμη εφημερίδα που συμπληρώνει τη δήθεν πλουραλιστική ενημέρωση που παρέχεται από τις αστικές εφημερίδες. Είναι η φωνή των συμφερόντων της εργατικής τάξης απέναντι στο μέτωπο εκατοντάδων μέσων ενημέρωσης που αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία και προπαγάνδα. Είναι η συνείδηση που προσπαθεί - μέσα σε αντίξοες συνθήκες - να δείξει το δρόμο της απελευθέρωσης των εργαζομένων, το δρόμο για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Είναι η φωνή του κόμματος της εργατικής τάξης, είναι το ίδιο το Κ.Κ.Ε με το σύνολο της πολιτικής του πρότασης, εκλαϊκευμένη σε καθημερινή βάση στο έδαφος της τρέχουσας επικαιρότητας
".
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε ο Κώστας Τζίχας, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προσπαθήσουν να φανταστούν το τοπίο της ενημέρωσης χωρίς τον "Ριζοσπάστη", το πόρταλ του 902, την ΚΟΜΕΠ ή τον Οδηγητή της Κ.Ν.Ε.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκε ιστορικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο (DVD), προϊόν συλλογικής δουλειάς μελών και φίλων του Κόμματος στη Σάμο.
 
Αναφέρεται επιγραμματικά στην ιστορία του "Ριζοσπάστη", ειδικότερα στις ανταποκρίσεις του από τη Σάμο και την Ικαρία την περίοδο του μεσοπολέμου (1925-1936).

Περιέχει επίσης μια σύντομη αναφορά στον τοπικό επαναστατικό Τύπο τη περίοδο της φασιστικής κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού και κλείνει τονίζοντας την αναγκαιότητα μελέτης και διάδοσης του "Ριζοσπάστη" στις μέρες μας.

Την οπτική προβολή, με χρονολογική σειρά των σελίδων της εφημερίδας με τα γεγονότα από τη Σάμο και άλλα νησιά, συνοδεύει σύντομο κείμενο με τη μορφή σχολιασμού - αφήγησης.

Το DVD αυτό έχει αναπαραχθεί σε αντίτυπα και διατίθεται ήδη από τις κομματικές οργανώσεις του Κ.Κ.Ε στη Σάμο.