AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2013

"Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο" απόψε στον Alpha


Η τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Λαμπεντούζα, με τη Μεσόγειο να έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο, αναδεικνύει την εικόνα που επικρατεί στη Σάμο και γενικότερα στο ανατολικό Αιγαίο. Αυτό είναι το θέμα της αποψινής εκπομπής "Αυτοψία" (ώρα έναρξης 23:45) στον Alpha, με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Από την αρχή της χρονιάς έως και σήμερα, μετά την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, οι λιμενικοί στο Αιγαίο έχουν συλλάβει επτά χιλιάδες μετανάστες. Μικρές βάρκες σχεδόν καθημερινά προσπαθούν να μεταφέρουν στην χώρα μας εκατοντάδες λαθρομετανάστες από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν… Μυτιλήνη, Κως, Σάμος, Χίος και άλλα μικρότερα νησιά, ειδικά στα Δωδεκάνησα, είναι οι "πύλες εισόδου".

Ο Αντώνης Σρόιτερ βρέθηκε για ένα 48ωρο δίπλα στους λιμενικούς, οι οποίοι κάτω από  αντίξοες συνθήκες και θέτοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, προσπαθούν να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα.

Η κάμερα της "Αυτοψίας" κατέγραψε μια νυχτερινή περιπολία ανοιχτά της Μυτιλήνης,  παρουσία και του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαμονής των λαθρομεταναστών στα λιμάνια και τα κτίρια των λιμεναρχείων. Οι λαθρομετανάστες μίλησαν στον Αντώνη Σρόιτερ για τις άθλιες συνθήκες διαμονής τους αλλά και την έλλειψη φαγητού, ενώ αποκάλυψαν και τον τρόπο που λειτουργεί το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Πηγή: enimerosi24.gr