AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2013

Αγνή Καλογερή: "Διαλύεται η επαγγελματική εκπαίδευση και στη Σάμο"


Στα προβλήματα που παρατηρούνται στα ΕΠΑ.Λ (Επαγγελματικά Λύκεια) και στις ΕΠΑ.Σ (Επαγγελματικές Σχολές) της χώρας, μεταξύ αυτών και της Σάμου, αναφέρεται με ερώτησή της στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Αγνή Καλογερή. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ομάδα Παιδείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί η κυρία Καλογερή, στα σχολεία του νομού Σάμου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 10 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην τεχνολογική εκπαίδευση.

"Η εικόνα που σήμερα υπάρχει στα ΕΠΑ.Σ και ΕΠΑ.Λ είναι εικόνα διάλυσης και απόγνωσης για το μέλλον των μαθητών και σπουδαστών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ΕΠΑ.Σ εδώ και περίπου 2 μήνες δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει κανένα καθηγητή ειδικότητας, ενώ στα ΕΠΑ.Λ λείπουν οι περισσότεροι καθηγητές ειδικότητας, με αποτέλεσμα τα τμήματα Βρεφονηπιοκόμων και Νοσηλευτών να λειτουργούν μόνο 3 μέρες την εβδομάδα.

Ακόμα και οι προαγωγικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου για κάποιες ειδικότητες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν πια μόνιμοι καθηγητές αλλά και γιατί δεν έχουν διοριστεί ακόμα αναπληρωτές καθηγητές και ωρομίσθιοι.

Επειδή έχουμε φτάσει στο τέλος του Οκτωβρίου και ήδη έχουν χαθεί πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Επειδή οι μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας και καθημερινά η ανασφάλεια και η αγωνία τους μεγαλώνει.

Επειδή η δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα της νεολαίας αλλά και αναντίρρητη υποχρέωση της πολιτείας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

* Σκοπεύει να επαναφέρει όλους τους εκπαιδευτικούς στην οργανική τους θέση και να προχωρήσει στην πλήρωση των κενών θέσεων και πότε ;

* Θα αναλάβει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις, τα «κλειστά σχολεία», τις χαμένες διδακτικές ώρες για να αποκατασταθεί τα αίσθημα δικαίου στην κοινωνία μας
";

Η κυρία Καλογερή επισυνάπτει στον Υπουργό και τις σχετικές ανακοινώσεις - καταγγελίες από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου : 




και την ΕΠΑ.Σ Σάμου :


Στο μεταξύ, και η Ομάδα Παιδείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου, σε ανακοίνωσή της μιλά για  "Τεχνική Εκπαίδευση στο έλεος των μνημονίων", για "παιδιά ενός κατώτερου θεού".

"Βρισκόμαστε στο τέλος του Οκτώβρη, δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα Τεχνικά Λύκεια και οι Τεχνικές Σχολές στο νησί μας δεν έχουν ξεκινήσει τα περισσότερα μαθήματά τους.

Οι 'διαθέσιμοι' ή 'απολύσιμοι' καθηγητές παρακολουθούν την κατάρρευση της τεχνικής εκπαίδευσης και αγωνίζονται για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στην εργασία αλλά και στην παιδεία.

Το Υπουργείο κωφεύει και δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του για δημόσια δωρεάν ισότιμη παιδεία σε όλους τους νέους αλλά πάνω απ' όλους οι μαθητές και η νεολαία αντικρίζουν με αγωνία το ζοφερό μέλλον που τους τάζουν τα μνημόνια, η κυβέρνηση και το 'Νέο Λύκειο'.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ στηρίζει τον αγώνα των μαθητών, των καθηγητών, των γονέων, όλης της κοινωνίας έτσι ώστε :

* Να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία στο νησί μας με πλήρωση όλων των κενών θέσεων.

* Η δημόσια δωρεάν παιδεία να μην είναι κενό γράμμα.

* Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις να μην είναι το μέλλον των εκπαιδευτικών.

* Η ανατροπή της κυβέρνησης και η κατάργηση των μνημονίων να ανοίξει καινούργιους δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για όλο το λαό
".