AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Νοε 2014

Τα δρομολόγια του "Νήσος Μύκονος" από 24 Δεκεμβρίου στη γραμμή της Σάμου


Εγκρίθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η δήλωση δρομολόγησης που υπέβαλε η Hellenic Seaways για το πλοίο της "Νήσος Μύκονος", το οποίο εξυπηρετεί τη Σάμο. Αφορά τη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Εύδηλος Ικαρίας - Σάμος, για το διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2014 έως και 31 Οκτωβρίου 2015. Δείτε τα δρομολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, το "Νήσος Μύκονος", από τις 26 Σεπτεμβρίου δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, επεκτείνει το ταξίδι του προς βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα προς Λήμνο-Καβάλα.

Το πλοίο θα συνεχίσει τα δρομολόγιά του αυτά έως τις 24 Δεκεμβρίου 2014, όσο δηλαδή προβλέπει η σχετική σύμβαση:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Εκτός κι αν στο διάστημα αυτό βρεθεί άλλη εταιρία που θα αναλάβει χωρίς επιδότηση τη γραμμή της βόρειας Ελλάδας (οπότε το "Νήσος Μύκονος" θα αποσυρθεί από τη βορειοελλαδίτικη γραμμή) ή ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Νοέμβριο για την κάλυψη της γραμμής της βόρειας Ελλάδας.

Τότε το "Νήσος Μύκονος" θα ξεκινήσει νωρίτερα το πρόγραμμα που εγκρίθηκε να αρχίσει από το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 έως και τα τέλη Οκτωβρίου 2015, αυτό δηλαδή που ζήτησε η HSW και ενέκρινε το Υ.Ε.Ν.

Αυτό προβλέπει τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή) έως και τα τέλη Μαΐου. Από κει και πέρα, γίνονται πέντε έως τις 25 Ιουνίου, οπότε πια θα εκτελούνται καθημερινά στην υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού.



Να σημειωθεί ότι, όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα, και την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν το "Νήσος Μύκονος" θα δένει μόνο στο Καρλόβασι, και όχι στο Βαθύ της Σάμου.