AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2014

Τα θέματα υγείας της Σάμου στη Βουλή


Τα σαμιώτικα κακώς κείμενα στον τομέα της Υγείας επανέφερε στη Βουλή η βουλευτής Σάμου, Αγνή Καλογερή. Τη φορά αυτή, παρουσία και του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, μίλησε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με αντικείμενο τα πεπραγμένα και τις προοπτικές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Η κ. Καλογερή τόνισε ότι το μεγάλο θέμα της Σάμου στον τομέα της Υγείας αφορά στη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β.

"Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι αδιανόητο να υπάρχει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί. Το νησί είναι μεγάλο, το καλοκαίρι έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες από τον τουρισμό, έχουμε θρηνήσει περιστατικά. Δηλαδή, άνθρωπος που δεν μπόρεσε να μεταφερθεί και πέθανε στο χωριό του, πριν από ένα εξάμηνο.

Πριν από μια βδομάδα, σε τροχαίο ατύχημα, μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με αγροτικό αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Δηλαδή, γεγονότα που συμβαίνουν το ένα πίσω από το άλλο. Υπήρχαν πάντα για να λειτουργούν δύο ασθενοφόρα, ένα στην ανατολική πλευρά του νησιού και ένα στη δυτική.

Πρέπει να υπάρξουν ξανά πλήρως στελεχωμένα, τουλάχιστον αυτά. Θέλουν πέντε-δέκα ανθρώπους, να προσληφθούν στο Ε.Κ.Α.Β, για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά νομίζουμε ότι είναι απόλυτη και απαραίτητη ανάγκη. Είναι μια έλλειψη που την αισθάνεται ο Σαμιώτης και ο νησιώτης καθημερινά και που αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας εξαιτίας αυτού. Έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη ανασφάλεια
", σημείωσε η βουλευτής.

Η κ. Καλογερή δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στη Σάμο δεν υπάρχει γιατρός ογκολόγος, ούτε και ψυχίατρος.