AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Νοε 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η "Ανατροπή" στον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου


Μέλη και φίλοι του δημοτικού συνδυασμού "Ανατροπή" επισκέφτηκαν την Κυριακή το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος στη βόρεια Σάμο.

Στα γραφεία της τοπικής κοινότητας, ο δημοτικός σύμβουλος της "Ανατροπής", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενημερώθηκε για διάφορα θέματα που αφορούν το χωριό από τον πρόεδρο της κοινότητας, Πυθαγόρα Χατζηιωάννου, τον πρώην πρόεδρο και νυν σύμβουλο της κοινότητας, Μανόλη Φώλα, και από πολλούς παρευρισκομένους. Επίσης, παραβρέθηκαν και οι εκλεγμένοι της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Πέτρος Νίνος, εκπρόσωπος του Νεοχωρίου και Ευριπίδης Χαραλάμπους, σύμβουλος της κοινότητας Αμπέλου. Μετά από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων έγινε μια περιήγηση στο χωριό.

Το βασικό πρόβλημα που απασχολεί τον Άγιο Κωνσταντίνο, ένα χωριό με 250 περίπου μόνιμους κατοίκους, είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Οι εγκαταστάσεις του δεν λειτουργούν και το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί άμεσα, καθώς αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την δημόσια υγεία. Θέματα της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου που απασχολούν το χωριό είναι η προστασία που χρειάζεται να γίνει στο αλιευτικό καταφύγιο. Πρέπει να γίνουν οι ανάλογες εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και αξιοποίησης. Επίσης, πρέπει να γίνει μελέτη και επίλυση του προβλήματος της προστασίας του χωριού από τα θαλάσσια κύματα, ένα πρόβλημα που συνεχίζει να υπάρχει και να ταλαιπωρεί τον Άγιο Κωνσταντίνο, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Ο πρόεδρος του χωριού αναφέρθηκε στην πάγια προκαταβολή των κοινοτήτων, που κατά την γνώμη του είναι κάτι καλό για όλα τα μέρη και πρέπει να δίνεται. Τα έργα πρέπει να γίνονται παντού και αναλογικά, όπως είπε,  και πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις όλων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο υπάρχει περιφερειακό ιατρείο που εξυπηρετεί το χωριό, καθώς και τους Μανωλάτες, την Άμπελο και στους Σταυρινήδες. Δεν υπάρχει γιατρός μόνιμος, όπως θα έπρεπε, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί σωστά και έγκαιρα όλα αυτά τα μέρη.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος έχει να προσφέρει πολλά, και αν προσεχτεί έχει πολλές δυνατότητες. Ένα μέρος που πρέπει να αναδειχτεί και να αξιοποιηθεί είναι η κατασκήνωση Πρινιά που παραμένει ανεκμετάλλευτη και αναξιοποίητη.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη μελών και φίλων του δημοτικού συνδυασμού "Ανατροπή" στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος: