AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Νοε 2014

Η Αγνή Καλογερή για τη μεταφορά των μαθητών της Σάμου


Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, σχετικά με την προβληματική μεταφορά των μαθητών του νησιού απέστειλε η βουλευτής Σάμου, Αγνή Καλογερή.

Η κ. Καλογερή επανέρχεται στο θέμα, μετά και την υπουργική απάντηση που έλαβε έναν χρόνο πριν από τον τότε αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

Τώρα μεταφέρει εκ νέου στον κ. Ντινόπουλο το αίτημα της σαμιακής κοινωνίας να βρεθεί λύση στο άλυτο αυτό τόσον καιρό ζήτημα.

Όπως σημειώνει, "οι χιλιομετρικές αποστάσεις κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τη μεταφορά των μαθητών να μοιάζει με άθλο.

Το δύσβατο της περιοχής, οι επικρατούσες κατά τον χειμώνα καιρικές συνθήκες, η κατάσταση του οδικού δικτύου, η διέλευση μέσα από επαρχιακούς δρόμους χωρίς πεζοδρόμια, η έλλειψη δημόσιας ή άλλης συγκοινωνίας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, εκθέτουν τους μαθητές σε κίνδυνο.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν μαθητές του Ι.Ε.Κ οι οποίοι δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς, αλλά δεν παύουν να είναι παιδιά στην εφηβεία και να αναγκάζονται να μεταφέρονται τα βράδια από το Καρλόβασι στο Βαθύ και αντίστροφα (απόσταση 30 και πλέον χιλιομέτρων) με 'auto stop' με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Επειδή η ρήτρα της νησιωτικότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κενό γράμμα.

Επειδή το γράμμα του νόμου στις ευνομούμενες πολιτείες δεν μπορεί να υπερισχύσει του πνεύματός του και συχνά δεν φτάνει να καλύψει σοβαρές, καθημερινές, επιτακτικές ανάγκες.

Πιστεύω ότι η νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους σας θα μπορούσε να λύσει κατ' εξαίρεση ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας και της παιδείας
", αναφέρει η κ. Καλογερή και ζητά από τον υπουργό να πράξει τα δέοντα.