AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Νοε 2014

Απολαυστικά σαμιώτικα μπουρεκάκια!


Συνταγή για παραδοσιακά σαμιώτικα μπουρεκάκια παρουσιάζει η ιστοσελίδα συνταγών ελληνικής μαγειρικής "Salt and Sugar". Δείτε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε!

Υλικά:

1 μέτρια κολοκύθα τριμμένη, ψημένη στο φούρνο και καλά στραγγισμένη

500 gr φέτα τριμμένα

4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καλά τσιγαρισμένα

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι χοντροκοπανισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοκομμένο

αλάτι κατά βούληση

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 πακέτο φύλλο για πίτες

τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται η ζύμη περισσότερα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακριές και περίπου 4 εκ. φάρδος. Απλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού ή σε τριγωνάκια.

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω.


Πηγή: Saltandsugar.gr