AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2014

Παραστάσεις διαμαρτυρίας της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε στη Σάμο


Τα μέλη της Γραμματείας Σάμου της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Ε.Β.Ε (Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε) πραγματοποίησαν την Τετάρτη παραστάσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες περιλάμβαναν την κατάθεση υπομνημάτων προς την Εφορία και προς τον Ο.Α.Ε.Ε Σάμου, εκφράζοντας με τον τρόπο τους τη δυσφορία πολλών αυτοαπασχολούμενων που αδυνατούν να πληρώσουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις.


Η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε ζητά μεταξύ άλλων τα εξής:

"- Αποποινικοποίηση των χρεών προς Ο.Α.Ε.Ε, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον Ο.Α.Ε.Ε.

- Πάγωμα των χρεών προς Ο.Α.Ε.Ε, δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας και αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων και λογαριασμών για όσους αυτοαπασχολούμενους διατηρούν την επιχείρησή τους.
 
- Να μην υπολογίζονται οι εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις οφειλές των συναδέλφων, αφού με υπαιτιότητα του ταμείου δεν παρέχονταν.

- Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ και πλήρη ιατροφαρμακευτική – νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις και έως ότου βρει εργασία.

- Κατάργηση του φόρου 26% από το πρώτο ευρώ. Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

- Κατάργηση των έμμεσων φόρων Φ.Π.Α και Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

- Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.

- Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και "περαίωσης".
 
- Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις κ.ά."