AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαρ 2015

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου στους ναυτικούς του "Μυτιλήνη"

 
Τους ναυτικούς του πλοίου "Μυτιλήνη", που παραμένει ακινητοποιημένο στο Καρλόβασι μετά τη ζημιά που υπέστη αλλά και την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονται οι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, επισκέφθηκε την Πέμπτη κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής και της τοπικής Καρλοβάσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η συμπαράσταση των τοπικών μελών του κόμματος στον αγώνα των ναυτικών και τους μεταφέρθηκαν οι τελευταίες ειδήσεις από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ότι επίκειται άμεσα καταβολή ποσού από τις επιδοτήσεις προκειμένου να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων τους.

"Βεβαίως το παρόν νομοθετικό σύστημα, του οποίου την αλλαγή μελετά το υπουργείο, δεν επιτρέπει να μεταφερθούν τα ποσά αυτά άμεσα σε αυτούς και δυστυχώς περιμένουμε την ευαισθησία της εταιρείας και των τραπεζών προκειμένου τελικά να πληρωθούν", αναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου, που σημειώνει:

"Ως κομματική οργάνωση εμμένουμε στην ανάγκη άμεσης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που δεν θα επιτρέπει τη νομοθετημένη ασυδοσία τόσο σε βάρος των εργαζομένων, όσο και σε βάρος των νησιωτικών κοινωνιών μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την "άλλη Ελλάδα" με αξιοπρεπή και ασφαλή πλοία. Γνωρίζουμε βέβαια απ' την άλλη, τι παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση στον τομέα αυτό: Έναν στόλο που "αποκτήθηκε" εν πολλοίς από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες με θυσίες του λαού (είτε μέσω των επιδοτήσεων, είτε από ευνοϊκές δανειοδοτήσεις κρατικών τότε τραπεζών) να έχει "φύγει" στο μεγαλύτερο μέρος του στο εξωτερικό.

Συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα Εθνικό σχέδιο για την ακτοπλοΐα, η οποία είναι πνεύμονας ζωής για τα νησιά μας. Αυτό το Εθνικό σχέδιο συνεχίζει για μας να περνά μέσα από τον Δημόσιο-Κοινωνικό Φορέα Ακτοπλοΐας, του οποίου ένα πρώτο λεπτομερές σχέδιο περιμένουμε να κατατεθεί για διαβούλευση σύντομα, έτσι ώστε και σύντομα να νομοθετηθεί
".