AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαρ 2015

Στο πλευρό των ναυτικών του "Μυτιλήνη" Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Σάμου

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απλήρωτους ναυτεργάτες του "Μυτιλήνη" πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Καρλοβάσου εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, σε κινητοποίηση που οργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ).

Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους ναυτικούς και ζήτησαν την εξασφάλιση τακτικής, σύγχρονης, ασφαλούς και φθηνής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Σε ψήφισμά της, η Διοίκηση του τοπικού Εργατικού Κέντρου διαπιστώνει ότι "τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, όχι μόνο παραμένουν και με την καινούρια συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, αλλά και μεγαλώνουν.

Η υλοποίηση των κανονισμών της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας της Ε.Ε. και των εφαρμοστικών νόμων, που προστατεύουν τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου και χτυπούν αλύπητα τα εργατικά δικαιώματα, όχι μόνο δεν αμφισβητούνται, αλλά εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας για άλλη μια φορά είναι στο πλευρό των εφοπλιστών και βλέπει την πληρωμή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών αδιέξοδο.

Το αδιέξοδο δεν είναι στο αυτονόητο, να πληρωθούν δηλαδή οι ναυτεργάτες αυτά που έχουν δουλέψει και που παράνομα τους παρακρατεί η εταιρεία για πολλούς μήνες, αλλά στην φιλοεφοπλιστική πολιτική τους.

Εκεί να ψάξει το υπουργείο να βρει τα αδιέξοδα και να βάλει τους εφοπλιστές να βρουν χρήματα να πληρώσουν τους ναυτεργάτες".

"Ας φέρουν ένα μέρος από αυτά που έχουν βγάλει στο εξωτερικό, ας πάρουν δάνειο, ας πουλήσουν κάποια από τα καράβια τους. Αρκεί να πληρώσουν τον κόπο των ναυτεργατών" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Ε.Κ.Σ.